Amy, Aron in duhec

22.90

Ni na zalogi

Opis

Avtor: Ulf Stark
Ilustrator: Per Gustavsson
Prevedla: Danni Stražar

ISBN – 978-961-6994-57-6
124 strani

Amy in Aron sta prijatelja. Amy si želi mir na zemlji in črnega mačka. Aron pa čaka na očka, ki naj bi prišel z vlakom. Ker so poletne počitnice, veliko časa preživljata na Odpadu, kjer lahko najdeš milijon zanimivih reči. Za preganjanje dolgčasa, za igro.

Dokler ne najdeta … duhca. Čisto pravega duhca! Sprva je neviden, tudi osamljen in žalosten … ampak zaupanje, ki preraste v prijateljstvo, nevidno spremeni v vidno, žalost v igrivost in celo izpolni kakšno željo.

Iskriva zgodba, polna otroške domišljije in tudi vsakdanje resničnosti, zgodba, kot jo zmorejo povedati le velikani svetovne otroške literature, med katerimi sta tudi priznana švedska umetnika, pisatelj Ulf Stark in ilustrator Per Gustavsson.

 

 

O avtorici / avtorju:

Ulf Stark je bil eden najbolj znanih švedskih avtorjev. V svojih delih je vključeval tako vzvišeno kot nizko, običajno in izjemno, z igrivo, nedolžno nespoštljivostjo. Marsikdaj je pisal o otroštvu in svojem očetu. Njegova dela so večstranska: od slikanic do romanov za mlade. Nekaj svojih knjig je predelal v scenarije in prejel vrsto nagrad: švedsko Augustovo nagrado, nemško Jugendliteraturpreis in emmyja za izviren scenarij za dansko televizijsko serijo.

Stremel je k temu, da bi njegove knjige odsevale “humor in pogum za soočanje z življenjem”, “da bi mu uspelo zvabiti blišč življenja.” Kljub vsemu ni bil nikoli sentimentalen.

Meni, da moramo sprejeti žalovanje, da bi bilo naše veselje izčiščeno.

www.bonnierrights.se

 

O ilustratorki / ilustratorju:

Per Gustavsson, rojen 1962, je švedski lustrator mnogih znanih del za otroke in mladino, je član Švedske akademije za mladinsko literaturo, dobitnik Plakete Else Beskow, za nekaj svojih del pa tudi nominiran za najvišjo švedsko nagrado, nagrado August.

 

Seznam recenzij:

Amy, Aron in duhec, recenzija Bukle
Amy, Aron in duhec (Moj malček, piše mag. Maja Črepinšek)