Brez črtne kode

Original price was: €29.00.Current price is: €17.75.

Opis

Napisala: Ruth Tormo
Prevedla: Veronika Rot

Založba Zala, 2021
Trda vezava, 244 str.
ISBN 978-961-6994-89-7

Štirinajstletna Amina šiva v delavnici v Bangladešu. Želi si boljšo prihodnost, vsaj za svojo mlajšo sestrico. Zato na skrivaj pošlje v svet klic na pomoč.
Tudi Víktor je star štirinajst let, živi v Barceloni, hodi v šolo, osamljen je in skoraj nevede klice na pomoč. Ko pa najde Aminin SOS, si zada nalogo. Pomagal bo neznancu, ki ju ločuje 8166 kilometrov zračne razdalje. Nemogoča naloga? Bo premagal razdaljo, dosegel cilj?

Mladinski roman Brez črtne kode govori o dveh svetovih, ki sta v resnici en sam. Je roman nemoči in moči, obupa in upanja, izgube in prijateljstva. Neizmerne ljubezni in empatije.
Roman je zasluženo prejel nagrado Ramon Muntaner.

Pisateljico Ruth Tormo poznamo po otroškem romanu Naravnost za nosom.

 

O avtorici / avtorju:

Ruth Tormo (1974) je po izobrazbi novinarka in roman Naravnost za nosom! je njen prvi objavljeni roman.. Piše kratke zgodbe in črtice, zanje je prejela kar nekaj nagrad, za roman Naravnost za nosom! pa nagrado Guillem Cifre de Colonya, ki se podeljuje že od leta 1981.

Več
 

O prevajalki/ prevajalcu:

Veronika Rot

Veronika Rot je 1999 na FF v Ljubljani diplomirala iz hispanistike in filozofije. Po diplomi je nadaljevala študij v Barceloni, v naš kulturni prostor je prinesla prevode uglednih španskih, katalonskih, mehiških in še nekaterih avtorjev.

Prevaja za sladokusce, ne le za odrasle, za Založbo Zala je iz katalonščine prevedla mladinski roman Deklica, ki se je spremenila v mobi, ki ga je napisal Francesc Puigpelat, in številne druge nagrajene in priljubljene otroške in mladinske naslove iz bogate katalonske kulture.

Več
 

Seznam recenzij:


Dogodki: