Gospod Grom

23.00

7 na zalogi

Opis

Trda vezava, barvne ilustracije, 96 strani
Leto izida: 2019
Avtor: Ulf Stark
Ilustrator: Marcus-Gunnar Pettersson
Prevedla: Danni Stražar
ISBN: 9789616994613

 

Igriva in nežna zgodba o veselju in žalosti, o samotnosti in prijateljstvu. Ulf in njegov prijatelj uživata v počitnicah, kljub sosedu, velikanu, ki straši naokrog v havajskih srajcah, kosmat in z gromkim glasom …

Dokler se Ulf ne spre s prijateljem.

In dokler med nevihto bor ne podre Samote, mamine kolibe.

Mamo to tako potre, da igra samo še žalostne melodije na klavir.

To pa razjezi grozovitega velikana, gospoda Groma.

Ulf bi še kako rad, da bi bilo vse kot nekoč, ampak kaj naj stori? 

 

 

 

O avtorici / avtorju:

Ulf Stark je bil eden najbolj znanih švedskih avtorjev. V svojih delih je vključeval tako vzvišeno kot nizko, običajno in izjemno, z igrivo, nedolžno nespoštljivostjo. Marsikdaj je pisal o otroštvu in svojem očetu. Njegova dela so večstranska: od slikanic do romanov za mlade. Nekaj svojih knjig je predelal v scenarije in prejel vrsto nagrad: švedsko Augustovo nagrado, nemško Jugendliteraturpreis in emmyja za izviren scenarij za dansko televizijsko serijo.

Stremel je k temu, da bi njegove knjige odsevale “humor in pogum za soočanje z življenjem”, “da bi mu uspelo zvabiti blišč življenja.” Kljub vsemu ni bil nikoli sentimentalen.

Meni, da moramo sprejeti žalovanje, da bi bilo naše veselje izčiščeno.

www.bonnierrights.se

 

O ilustratorki / ilustratorju:

Marcus-Gunnar Pettersson (rojen l. 1987) stopa po poti najboljših švedskih ilustratorjev. Prav zato mu založbe že zaupajo v ilustriranje dela velikanov švedske otroške literature, tako klasikov kot mlajših izjemno dobrih avtorjev.