Akcija!

Mali črni kuža

21.99 17.75

Zgodba o navezanosti in izgubljenosti. Zgodba o zaupanju v dobro in znano, ljubeče in varno, in zelo v svoj lastni nos.

PRIZNANJE ZLATA HRUŠKA

22 na zalogi

Opis

Mali črni kuža

Napisala: Rose Lagercrantz
Ilustrirala: Rebecka Lagercrantz
Prevedla: Danni Stražar

ISBN: 978-961-6994-46-0

PRIZNANJE ZLATA HRUŠKA

 

O zgodbi

Nekoč je živel majhen, vesel in prijazen kuža. Najraje se je sprehajal s svojo gospodarico in pozdravljal vse po vrsti, še celo velike in jezljive pse. Nikogar se ni bal.

Nekega dne je bil z gospodarico Irmo namenjen na čajanko. Na poti na podzemno je Irmi postalo slabo, padla je, kuža pa ni vedel, kaj bi. Motal se je okrog reševalcev, nazadnje jo je ves prestrašen ucvrl v neznano. V mrzlo zimsko noč. Med neznane ljudi in kraje. Dokler …

Zgodba o navezanosti in izgubljenosti.

Zgodba o zaupanju v dobro in znano, ljubeče in varno, in zelo v svoj lastni nos.

 

 

O avtorici / avtorju:

Rose Lagercrantz, švedska pisateljica, rojena v Stockholmu leta 1947. Avtorica Malega črnega kuža je priljubljena pisateljica tako v svoji domovini, na Švedskem, kot drugod po svetu. Vse od leta 1973 objavlja knjige za otroke, mladino in odrasle. Zanje je prejela več priznanj, med njimi ugledni nagradi August in Astrid Lindgren.

 

O ilustratorki / ilustratorju:

Rebecka Lagercrantz je švedska ilustratorka mlajše generacije. Ilustracije Malega črnega kuža so mojstrsko enakovredne zgodbi že uveljavljene pisateljice. S tem delo se je ilustratork zavihtela med najbolj spoštovane in priljubljene švedske ilustratorje današnjega časa.