Naravnost za nosom!

22.00

11 na zalogi

Opis

Avtorica: Ruth Tormo
Ilustracije: Gibet Ramon
Prevedla: Veronika Rot

Nagrada Guillem Cifre de Colonya 2018

Založba Zala, 2020
Trda vezava, 156 str.

ISBN – 978-961-6994-74-3

 

Sredi šolskega leta v Milin razred vstopi nov sošolec Liam.

Liam je zelo poseben fant – in to ne samo zaradi svojega velikega nosu. Ne, Liam počne stvari, v katerih uživa, ima smisel za humor in nenavadnega ljubljenčka, vietnamskega pujska. Zato se vrstnikom zdi čudak in mnogi se mu odkrito posmehujejo.

Mila pa z Liamom odkriva nov svet, iskren, zabaven in razburljiv. Z njim odkriva sebe in spoznava, da ni treba za vsako ceno ugajati drugim, da se je vredno postaviti zase, početi stvari, ki jih imaš rad, in biti z ljudmi, ki ti res nekaj pomenijo.

To je zgodba o najstnikih, ki iščejo svojo pot.

Zgodba, ki kliče: Pogumno!

Naravnost za nosom!

Roman Naravnost za nosom! je prvi objavljeni roman novinarke in pisateljice Ruth Tormo (1974), zanj je dobila nagrado Guillem Cifre de Colonya.

 

O avtorici / avtorju:

Ruth Tormo (1974) je po izobrazbi novinarka in roman Naravnost za nosom! je njen prvi objavljeni roman.. Piše kratke zgodbe in črtice, zanje je prejela kar nekaj nagrad, za roman Naravnost za nosom! pa nagrado Guillem Cifre de Colonya, ki se podeljuje že od leta 1981.

Več
 

O prevajalki/ prevajalcu:

Veronika Rot

Veronika Rot je 1999 na FF v Ljubljani diplomirala iz hispanistike in filozofije. Po diplomi je nadaljevala študij v Barceloni, v naš kulturni prostor je prinesla prevode uglednih španskih, katalonskih, mehiških in še nekaterih avtorjev.

Prevaja za sladokusce, ne le za odrasle, za Založbo Zala je iz katalonščine prevedla mladinski roman Deklica, ki se je spremenila v mobi, ki ga je napisal Francesc Puigpelat, in številne druge nagrajene in priljubljene otroške in mladinske naslove iz bogate katalonske kulture.

Več
 

Seznam recenzij:


Pedagoška gradiva: