Obisk

21.99

Slikanica Obisk je najprej črno bela kot osamljenost, potem pa se stanovanje počasi napolni z barvami in toplino prijateljstva med Elzo in Emilom.

Opis

Besedilo in ilustracije: Antje Damm
Leto izdaje: 2015
32 strani
Starost: 5 let in več

Nagrada Zlata hruška!

Nagrada Zlata hruška!

 

Elza je prestrašena in osamljena. Boji se pajkov, ljudi in celo dreves. Zato je ves čas doma in nikoli nikomur ne odpre vrat. Ni čudno, da je njen svet siv in pust.

Nekega dne skozi njeno okno prileti papirnato letalo. Nato Elzo obišče Emil, radoveden fant, ki je prišel iskat svoj avionček. Emilov obisk spremeni Elzino življenje in v njen dom spet prinese barve.

Slikanico odlikuje poseben stil ilustracij. Avtorica je hiško in junake izdelala iz papirja in jih ročno poslikala, potem pa je oblikovala različne prizore in jih fotografirala. Prizori so najprej črno-beli, potem pa hišo stran za stranjo preplavijo barve. Slikanica je že prejela nagrado leipziški bralni kompas 2015. Leta 2016 pa še zlato hruško.

V isti tehniki je Antje Damm ustvarila tudi najnovejšo slikanico Goljata čakam.

TEME: osamljenost, odnosi, sočutje, prijateljstvo

Tukaj lahko prenesete gradivo mag. Tilke Jamnik za vodeno branje Obiska iz Priporočilnice Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS

 

O avtorici / avtorju:

Antje Damm smo slovenski bralci najprej spoznali z leipziškim kompasom (2015) in zlato hruško (2016) nagrajeno slikanico Obisk. Tudi Goljata čakam nam je v slovenščino prestavila Tina Mahkota. Slikanica je ustvarjena v isti tehniki kot Obisk in že osvaja bralce po vsem svetu.

Mama štirih deklic, po izobrazbi arhitektka, ustvarja slikanice, ki odsevajo razumevanje otroškega sveta. Za vsako ilustracijo z lepilom, barvami in kolažem ustvarja natančne makete, ki jih zatem fotografira. Občutek pogleda na svet z otroške perspektive je tako zagotovljen.

»Nadvse pomembno mi je, da otroci odprto in brez zadržkov govorijo o pomembnih vprašanjih, da si jih upamo kot strokovnjake enako resno jemati kot odrasle ljudi. Mislim, da moramo vsak dan nujno uspeti najti čas za take pogovore, saj si otroci tako gradijo samozavest.«
Antje Damm

www.auserlesen-ausgezeichnet.de
www.moritzverlag.de