Sin

27.00

19 na zalogi

Opis

Avtor: Alejandro Palomas
Prevajalka: Veronika Rot

216 strani
ISBN 978-961-6994-51-4
Leto izdaje: 2019

 

O romanu:

Zgodbo o Guillemu, njegovi družini, in zgodbo o Guillemovi prijateljici  izvemo iz prepletanja pripovedi več oseb, Guillema, svetovalne delavke in Gullemove prijateljice.

Guillem je prijazen in na videz srečen deček. Kljub temu zbudi pozornost učiteljice.

Zakaj ima Guillem tako rad Mary Poppins? Zakaj je njegov očka tako žalosten? Kje je Guillemova mamica?

Na pomoč priskoči šolska svetovalka. Je Guillemov svet sreče in varnosti krhek kot grad iz kart?

 

Recenzija, Pil, oktober 2019, piše Katja Stergar

“Alejandro Palomas: Sin

Realno vs imaginarno

Zdi se, da tudi četrtošolec Guilleme živi v imaginarnem svetu in da realnosti ne dojema enako kot vsi drugi. V nasprotju z Michelom Guillem ni nikamor zaprt, prosto hodi po svetu, hodi v šolo kot vsi drugi, lahko bi igral nogomet in se družil s prijatelji. A Guillem s sosedo raje vadi prizor z Mary Poppins za šolsko predstavo. Zdi se, da je Mary Poppins čisto edina oseba, ki ga zanima. In vsem se zdi, da je to malce nezdravo, da ne loči med realnim in imaginarnim svetom. Mary Poppins zanj ni le lik iz filma, knjige in gledališke predstave, ampak rešiteljica težav. Drugi fantje bi bili radi svetovno znani športniki ali predsedniki sveta, Guillem pa bi bil Mary Poppins.

Izredne razmere – drugič

Po vseh pravilih bi bil Guilleme lahko težaven otrok. Pravkar je zamenjal šolo, nima veliko prijateljev, je hipersenzibilen, mama je trenutno odsotna, oče pa je izgubil službo. Temu bi lahko rekli izredne razmere. Za nameček pa bo že pred božičem njegova edina prijateljica Nàzia morala v Pakistan, kjer jo čaka zaročenec, tak z brki in tovarno. In kljub vsemu temu se zdi, da je Guilleme srečen.

Maria in Sònia

Razredničarka Sònia in svetovalka Maria pa bi radi ugotovili, zakaj je Mary Poppins tako pomembna in ali Guilleme res ne loči med resničnostjo in domišljijo. Kdo je morska deklica, zakaj mama in Guilleme nikoli ne govorita po telefonu in kaj se skriva v rjavem albumu na vrhu omare. Tako Luca in Stefi kot Sònia in Maria imajo pred sabo težko nalogo, saj ne Guilleme ne Michele ne govorita rada in oba mislita, da morata pred tujci varovati skrivnosti.”

Objavljeno v Pilu, oktober 2019 (https://www.pil.si/2020/02/07/luigi-ballerini-sifra-2-0-alejandro-palomas-sin/)

 

 

Seznam recenzij:

Alejandro Palomas: Sin (Recenzija, Pil, oktober 2019, piše Katja Stergar)
Sin, Alejandro Palomas, prevedla Veronika Rot
Palomas, Alejandro: Sin
Sin, o romanu Alejandra Palomasa