Skrivnost zapuščenega pasjega kakca

15.99

Opis

Napisala: Anna Cabeza
Ilustriral: Toni Batllori
Prevedla: Veronika Rot

Založba Zala, 2022
Trda vezava, 88 str.

ISBN: 978-961-6994-93-4

Agata, Karmen in Rozalija niso povsem običajne babice.
Z njimi živi Marcel, Agatin vnuk, in skupaj z njim se ukvarjajo z nenavadnim konjičkom: reševanjem skrivnosti.

Nekoč so priskočile na pomoč svoji sosedi Margareti, ki jih je prosila, da najdejo gospodarja psa, ki ji vsako jutro pred vhodnimi vrati pusti kupček … saj veste, česa.

Med preiskavo pa prekrižajo pot bančnim roparjem.
Reveži ne vedo, s kom imajo opravka!

In tako se tri babice, oborožene s pletilkami, copati in omamnimi parfumi zapodijo za nepridipravi. Čaka jih dogodivščina, o kateri bodo svojim prijateljicam še dolgo lahko pripovedovale!

 

O avtorici / avtorju:

Anna Cabeza (1960)

Kdor je prebral to knjigo, si verjetno misli, da njeni avtorici manjka nekaj kolesc v glavi. Prav ima! Ampak samo kakšno …

Če bi hotela napisati resen življenjepis, bi napisala, da sem se rodila v Sabadellu, da sem diplomirala iz informacijske znanosti, da sem kot novinarka za področje kulture delala pri različnih medijih … Toda to bi bilo na smrt dolgočasno!

Raje bom povedala, od kod izvirajo sestre Skorja. Pred nekaj leti smo z mojim možem in sinom Marcelom pristali v nekem zanikrnem hotelu (ne bom izdala njegovega imena, povem le to, da je bil kraj naravnost grozen). Nismo imeli druge možnosti, kot da smo tam prespali. Da pa bi bil naš večer vsaj nekoliko znosnejši, sem Marcelu predlagala, da si izmislimo neko zgodbo. »Kaj pa, če bi tvoji babici spremenila v detektivki? « sem ga vprašala. Pozneje sva jima pridružila še sestrično ene od babic in dobila sva trojico starejših dam, pripravljenih na vse. Tako smo se zabavali, da smo kar pozabili na to, v kako grozni hotelski sobi smo. Saj pravim, to je moč domišljije …

Še nekaj vam moram zaupati: meni pisanje in branje pomagata, da se lahko odklopim od tistega, kar mi ni všeč, ali pa tistega, ob čemer mi je hudo. Brez knjig ne bi mogla živeti. A to ni vse, kar me veseli. Rada tudi potujem, poslušam glasbo, pojem, se sprehajam, predvsem pa uživam v kuhanju. Strašansko rada pečem mafine, ki jih vedno tudi lepo okrasim.

Več
 

O ilustratorki / ilustratorju:

Toni Batllori (1951)

Karikaturist. Rojen v Barceloni leta 1951. Tudi njegov oče je bil slikar. V življenju se je preizkusil v številnih stvareh in se nazadnje posvetil slikarstvu, čeprav še vedno rad preizkuša nove stvari.

Postal je priznan grafični humorist.

Prejel je številne nagrade: Salas i Ferrer (2000), Gat Perich (2004), Junceda (2004) in Ciutat Barcelona (2007). Redno sodeluje s časopisom La Vanguardia.

Več
 

O prevajalki/ prevajalcu:

Veronika Rot

Veronika Rot je 1999 na FF v Ljubljani diplomirala iz hispanistike in filozofije. Po diplomi je nadaljevala študij v Barceloni, v naš kulturni prostor je prinesla prevode uglednih španskih, katalonskih, mehiških in še nekaterih avtorjev.

Prevaja za sladokusce, ne le za odrasle, za Založbo Zala je iz katalonščine prevedla mladinski roman Deklica, ki se je spremenila v mobi, ki ga je napisal Francesc Puigpelat, in številne druge nagrajene in priljubljene otroške in mladinske naslove iz bogate katalonske kulture.

Več
 

Seznam recenzij:


Pedagoška gradiva:


Dogodki: