Spomin na drevo

29.00

Opis

Avtorica: Tina Vallès
Naslovnica: Matej Štalcer (fotografija), Andreja Gregorič (oblikovanje)
Prevedla: Veronika Rot
Spremna beseda: Mag. Tilka Jamnik

Leto izida: 2022
Trda vezava, 208 strani

ISBN: 978-961-7178-01-2

Spomin na drevo je zgodba o dečku Janu, ki v bližini ljubljenega dedka odrašča in odkriva pomembnost drobnih velikih stvari.
Je roman o spominu, o tistem v možganih in tistem v srcu.
Pa tudi roman o otroštvu, odraščanju, času, družini in ljubezni.

Nepozabna knjiga Tine Vallès, ki jo berejo že v 18 jezikih.

O zgodbi:
V Janovem življenju se zgodi velika sprememba.
Doma jih bo zdaj pet.
Dedek Joan in babica Caterina sta se preselila iz vasi Vilaverd, kamor je hodil na počitnice, k njim v stanovanje v Barceloni.
Življenje z babico in dedkom spreminja njihov vsakdanjik. Vse se upočasni. Kot da je več časa. Za pripovedovanje in poslušanje. Za kuhanje, šivanje in tkanje vezi.
Najmočnejšo spleteta Jan in dedek Joan.

 

O avtorici / avtorju:

Tina Vallès (Barcelona, 1976) predstavlja enega najmočnejših pisateljskih glasov v moderni katalonski literaturi. Pronicljivo se loteva osebnih, družinskih zgodb vseh generacij in jih poklanja bralkam in bralcem vseh starosti.

Več
 

O ilustratorki / ilustratorju:

Andreja Gregorič

Likovna umetnica Andreja Gregorič se je po diplomi na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje odločila za pot ilustratorke. Redno razstavlja doma in v tujini, na bienalih v Bratislavi, Beogradu in drugod. Slikanice z njenimi ilustracijami so že dosegle Anglijo, Portugalsko in daljno Brazilijo, Hektor in duh po človeku pisatelja Dima Zupana pa je prejela nagrado desetnica 2010.

“Majhna kradljivka drobnih trenutkov” največkrat najde navdih v majhnih uličicah stare Ljubljane.

Slikanica Darilo je del Zaline zbirke Mušnica in je zelo posebna. Zgodbo o mali Mimi si pripovedujemo kar sami, saj gre za slikanico brez besedila. Potrebujemo le ščepec domišljije …

facebook.com/andreja.gregoric.39

Več
 

O prevajalki/ prevajalcu:

Veronika Rot

Veronika Rot je 1999 na FF v Ljubljani diplomirala iz hispanistike in filozofije. Po diplomi je nadaljevala študij v Barceloni, v naš kulturni prostor je prinesla prevode uglednih španskih, katalonskih, mehiških in še nekaterih avtorjev.

Prevaja za sladokusce, ne le za odrasle, za Založbo Zala je iz katalonščine prevedla mladinski roman Deklica, ki se je spremenila v mobi, ki ga je napisal Francesc Puigpelat, in številne druge nagrajene in priljubljene otroške in mladinske naslove iz bogate katalonske kulture.

Več
 

Seznam recenzij: