Zavetje

21.99

Nevihta prihaja! Prihaja vihar! Prebivalci gozda se hitro poskrijejo na varno v svoje domove, toda kaj se zgodi s tistimi, ki jih vihar preseneti in nimajo kam?

Kategorija:

Opis

Napisala: Céline Claire
Ilustrirala: Qin Leng
Prevedla: Mateja Seliškar Kenda
Založba: Zala, 2019
Trda vezava, 32 str.

ISBN: 978-961-6994-64-4

 

O Zavetju:
Nevihta prihaja! Prihaja vihar!

Prebivalci gozda se hitro poskrijejo na varno v svoje domove, toda kaj se zgodi s tistimi, ki jih vihar preseneti in nimajo kam?

V času sebičnosti nas Zavetje nalašč zbode, vendar nežno in z veliko mero upanja. Slikanica je bila nagrajena kot najboljša knjiga za mlade bralce leta 2018 po mnenju Kanadskega sveta za mladinsko književnost.

 

Na videz preprosta, drobna zgodba, ki pa je čustveno in dogajalno kompleksna.

Je zgodba, ki je aktualna v vseh časih, zgodba, v katerem vsak od nas najde delček sebe.

 

 

O avtorici / avtorju:

Celine Claire - Založba Zala

Je v igri in veselju odraščala v hriboviti pokrajini v Franciji. Da je igro med otroki lahko ohranila, je postala učiteljica, sedaj pa samo še piše knjige za otroke.

 

Več
 

O ilustratorki / ilustratorju:

Qin Leng je pot iz rojstnega Šanghaja vodila v Francijo, od tod pa v Kanado. Danes je priznana ilustratorka in kar nekajkrat nagrajena animatorka.

 

Več
 

O prevajalki/ prevajalcu:

Mateja Seliškar Kenda prevaja nizozemsko in francosko literaturo in poezijo ter je avtorica antologij o francoski, nizozemski in flamski literaturi.
V Zalini knjigarni poiščite njene prevode mladinskih romanov Pismo za kralja (2016), Bratovska skrivnost (2015) in Hotel veliki L (2016), romana Razkoščičena Marilyn (2015) za odrasle ter medgeneracijskega romana Kako sem po nesreči napisala knjigo (2016).

Več
 

Seznam recenzij: