Kralj z umazanimi nogami

Original price was: €21.70.Current price is: €14.25.

Duhovita zgodba o mogočnem kralju in drobnem, pomembnem izumu za človeštvo.

Na zalogi

Kategorija:

Opis

Avtorica besedila: Sally Pomme Clayton
Ilustratorka: Rhiannon Sanderson
Prevajalka: Mateja Sužnik

Trda vezava
Format: 28,5 x 25 cm
Obseg: 32 strani
ISBN: 978-961-6994-34-7

 

O slikanici

Duhovita zgodba o mogočnem kralju in drobnem, pomembnem izumu za človeštvo.

Kralj bi bil najbolj srečen kralj, če se ne bi bilo treba umivati. Tega res ni maral, umil se ni že vse leto! Da je pošteno smrdel, nazadnje še sebi, si lahko mislite. Pa se je odločil in se okopal v bližnji reki, ampak … Da je le stopil iz reke, že so bile noge spet umazane. Kako bi se rešil te nadloge?[space ]

 

Recenzija Bukla

Kralj v tej slikanici je prav poseben – ne mara se umivati. In ne da se ni okopal dan ali dva, že celo leto je minilo, odkar se je nazadnje umil! Seveda njegovi podaniki opazijo, in ko kralj končno zasmrdi tudi sebi, se le odpravi proti reki. A kaj ko so njegova stopala takoj, ko stopi iz reke, zopet umazana. Zato svojemu zvestemu služabniku Gabuju naroči, da mora težavo rešiti, kakor ve in zna. Gabu se mora tako znajti po svojih najboljših močeh. A prah je prav vsepovsod. Res huda zagata! Duhovita zgodba o mogočnem kralju in iznajdljivem služabniku, ki na koncu le reši problem, hkrati pa izumi nadvse pomemben pripomoček za človeštvo, brez katerega Muca Copatarica ne bi imela dela.

Vanja Jazbec, Bukla 141

 

Knjižnica Šmarje pri Jelšah:

O avtorici / avtorju:

Sally Pomme Clayton

Sally Pomme Clayton je priljubljena pisateljica in pripovedovalka zgodb. Je soustanoviteljica Društva pripovedovalcev zgodb, ki širi in oživlja angleško tradicijo pripovedovanja pravljic in zgodb. Ustvarja tudi dela za Londonski filharmonični orkester, nekatera gledališča in Valižansko narodno opero. Leta 2010 jo je Britanski muzej povabil k sodelovanju na razstavi Zgodovina sveta v 100-ih rečeh. Zanjo je pripravila 6 zgodb.

Sally prireja, pripoveduje in objavlja najrazličnejše zgodb iz različnih kultur, od grških epov do indijskih pravljic, med katerimi je tudi Kralj z umazanimi nogami.

Več
 

O ilustratorki / ilustratorju:

Rhiannon Sanderson

Rhiannon Sanderson je odraščala na Valižanskem, kjer je tudi študirala likovno umetnost. Za diplomsko  delo si je izbrala ilustriranje valižanskega epa Mabinogion. Njena prva knjižna izdaja je prav slikanica Kralj z umazanimi nogami.

Več