O založbi in kontakt

logo samo goba miniZakladnica zgodb

Naše poslanstvo je širjenje dobre literature tako med mladimi bralci kot med odraslimi.

Izdajamo dela vrhunskih tujih in domačih avtorjev. Literaturo izbiramo zelo previdno. Vsako izdano delo mora imeti umetniško ali izobraževalno vrednost.

Do zdaj smo tako izdali dela mnogih uglednih, doma in po svetu nagrajenih avtorjev, npr. Bragejevih nagrajencev (Gaute Heivoll, Håkon Øvreås in Øyvind Torseter), avtorjev, nagrajenih s Carnegiejevo medaljo (Siobhan Dowd, Sally Gardner in druge), z nagrado Greenaway (Levi Pinfold in mnogi drugi), belgijsko avtorico Isabelle Wery, ki je za roman Razkoščičena Marylin prejela evropsko nagrado, dela nizozemskih avtorjev, nagrajenih s srebrnim peresom (Emiel de Wild), med zadnjimi roman avtorice Tonke Dragt Pismo za kralja je dobitnik zlatega peresa in redko podeljenega peresa peres.

Ponosni smo, da smo v naš jezik, med naše bralce prvi prinesli kar nekaj biserov svetovne otroške literature, pod katerimi so podpisani avtorji, dobitniki najvidnejših nagrad, kot sta Andersenova nagrada in nagrada ALMA, ali nominirani zanje, med njimi so Ulf Stark, Rose Lagercrantz, Eva Eriksson, Tonke Dragt, Siobhan Dowd, Wolf Erlbruch, Barbro Lindgren
Veseli smo, da smo ustanovili zbirko Mušnica, zbirko izbranih slovenskih slikanic. Že prva, Srečkov kovček avtorice Dunje Jogan je bila prevedena v angleščino, izdala jo je angleška založba Tiny Owl, prejela pa je ugledno nagrado PEN Translates award.

Pohvalimo se lahko tudi s številnimi zlatimi hruškami, tako za slikanice kot za romane, Barjanski otrok pa je v prevodu Tine Mahkota prejel priznanje zlata hruška in častno listo mednarodnega IBBY-ja.

Tiskani katalogi založbe >>

 

Osebna izkaznica Založbe Zala:

Založba Zala, Mateja Sužnik, s. p.

E-naslov: info@zalozba-zala.si in zalozba.zala@gmail.com
Telefon: 040 208 391
Naslov: Hlebce 20 c, 4248 Lesce

Davčna številka: SI 65539923
Matična številka: 3762408000

TRR: SI56 0400 1005 0476 267 – Nova KBM (SWIFT: KBMASI2X)