Nagradna igra: Mala knjiga o ljubezni

O Mali knjigi o ljubezni, ki jo je spisala uveljavljena švedska pisateljica Ulf Stark, ilustrirala Ida Bjors, smo v Ventilatorju besed že pisali. Za izid te čudovite knjige, primerne za otroški, mladinski in odrasli svet, je poskrbela Založba Zala. Mala knjiga o ljubezni bo pritegnila še posebej najstnike in njihove starše.

Glavni literarni lik je malo nenavaden deček Fred. Sredi najbolj hladne zime mu je toplo pri srcu, saj misli na svojo prav posebno sošolko Elso, ki je kuštravih las. Ponosen je, če se mu posreči v šoli narediti kaj predrznega, a hkrati pogumnega.

Vsega je primanjkovalo zaradi te preklemanske vojne.

»Si bova zdaj izmenjala božična darila?« sem vprašal.

»Ja, dajva.«

Dobil sem temno moder pulover z belimi zvezdami, ki ga je spletla mami. Videti je bil kot nočno zimsko nebo brez oblakov. Dobil sem tudi drsalke in orglice, ki sem si jih zaželel.

»In še ena stvar,« je rekla mami.

Nato je naredila kratek premor, da bi bilo bolj napeto.

»Dobil boš bratca ali sestrico. Vendar še ne kar takoj… To je tudi darilo od očeta. Čeprav še ne ve zanj.«

Takrat sem se sklonil in dojenčku tam notri zaželel vesel božič.

Prislonil sem uho na trebuh, da bi slišal, ali bom dobil odgovor. Vendar ga nisem. Ta dan očitno ni bil najboljši za pogovor z najbližjimi.

Mami me je počasi pobožala po vratu. V keramični peči je prasketala smrekovina.

Ganljiva zgodba, ki jo obogatijo izvirne ilustracije. Knjige zlepa ne moremo odložiti iz rok. Ustvarjalki nas vzpodbudita k ponovnemu branju in razmišljanju.

NAGRADNO VPRAŠANJE

Kdo je poskrbel za prevod iz švedščine v slovenski jezik?

Eden izmed bralcev, ki bo do 15.11.2022 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka, prejme knjigo Malo knjigo o ljubezni, ki mu jo bo podarila Založba Zala.


Povezane knjige: