Pogoji poslovanja

Registracija

Nakup na strani založbe ne zahteva nikakršne registracije, kupec mora oddati le svoj naslov in e-poštni naslov. Kupec se strinja, da ponudnik zbira in uporablja osebne kupca. Ponudnik bo podatke uporabljal za izpolnjevanje naročil in komunikacijo ter za izboljševanje in uvajanje novih storitev v spletno knjigarno.

Kupec se po želji lahko na strani tudi registrira, kar mu omogoča ogled zadnjih naročil, shranjevanje in urejanje naslovov in dostop do rubrike “Moj račun”, kjer lahko vse našteto tudi počne.

Ponudnik se zavezuje, da bo z osebnimi podatki kupca rokoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, da jih bo uporabljal in obdeloval izključno z navedenim namenom in jih ne bo posredoval tretjim osebam brez izrecnega privoljenja kupca.

Nakupovanje

V postopku nakupa kupec izbere način dostave in naslov za dostavo in naslov za račun. Vse te podatke in vsebino košarice lahko med nakupom spreminja, do trenutka, ko s klikom na gumb “Oddaj naročilo” dokončno odda naročilo.

Po oddaji naročila ponudnik po elektronski pošti pošlje kupcu potrditev naročila. S tem je pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom nepreklicno sklenjena. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti piše na kupčev e-naslov.

Naročilnica kupca je v elektronski obliki shranjena na strežniku in je naročniku dostopna v e-poštnem sporočilu, ki ga prejme na svoj naslov. Ponudnik kupcu izda tiskan račun.

Cene in plačila

Vse cene v spletni trgovini so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

Trenutno je na voljo le plačilo po povzetju: ob prevzemu je možno le plačilo v gotovini. Kupec mora biti osebno prisoten pri prevzemu. Ob prevzemu pošiljke kupec plača še provizijo oz. odkupnino po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Spletne cene

Spletne cene veljajo le za fizične osebe in le za nakupe prek spletne trgovine. Spletne cene in druge akcije veljajo le za spletno trgovino in le do razprodaje zalog!

Dostava

Izdelke, ki so na zalogi, prejme kupec v predvidoma treh do štirih delovnih dneh od datuma prejema naročila. Prodajalec pošiljki priloži račun. Naročeno blago lahko ob dostavi za kupca prevzame kdorkoli, ki živi na označenem naslovu.

Če določenega izdelka ni na razpolago oz. je razprodan, se po predhodnem obvestilu naročnika naročilo zanj razveljavi oz. zamenja z drugim, ekvivalentnim izdelkom.

Ob nakupu blaga v vrednosti nad 25 € krije stroške dostave v Sloveniji ponudnik.

Pri prevzemu odkupne pošiljke (torej v primeru plačila po povzetju) Pošta Slovenije zaračuna poštno provizijo za prenos kupnine. To storitev plača kupec direktno Pošti in ni predmet pogodbe med kupcem in ponudnikom. Omenjen strošek se zaračunava skladno s cenikom Pošte Slovenije, ki je na voljo tukaj: Informativni-ceniki.

Omenjenemu strošku se lahko izognete tako, da izberete plačilo po predračunu. Kupec na e-poštni naslov prejme predračun in znesek predračuna nakaže na tekoči račun ponudnika. Ponudnik pošlje naročilo, takoj ko je predračun poravnan.

Dostava je omejena na področje Republike Slovenije. V primeru, da želite dostavo v drugo državo, priporočamo, da nas kontaktirate na info@zalozba-zala.si ali telefonsko številko 040 208 391 (Mateja Sužnik).

Odstop od pogodbe

Kupec ima pravico v 45 dneh vrniti kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Kupec je ob tem dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi blaga. O nameravanem vračilu mora pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15 dneh od prejetja blaga, blago pa vrniti v naslednjih 30 dneh. Kupec je dolžan blago vrniti nepoškodovano, v popolnih količinah in originalni embalaži. Kupec lahko po vračilu zahteva vračilo kupnine. Ponudnik mu kupnino vrne na transakcijski račun najkasneje v 15 dneh. Ponudnik praviloma ponudi tudi zamenjavo artikla.

Kupec lahko že oddano naročilo razveljavi, če ponudnika o tem obvesti na naslov info@zalozba-zala.si.

Pritožbe in reklamacije

Pritožbe in reklamacije na izdelke ali storitev lahko sporočite na e-naslov info@zalozba-zala.si ali na telefonsko številko 040 208 391 (Mateja Sužnik, od ponedeljka do petka, od 9.00 do 16.00 ure).

Pomoč in informacije

Za pomoč ali dodatne informacije smo vam na voljo na info@zalozba-zala.si ali na telefonski številki 040 208 391 (Mateja Sužnik, od ponedeljka do petka, od 9.00 do 16.00 ure).