Oddaja dela

Spoštovane avtorice in avtorji,

Kadar nam zaupate svoje zgodbe, napisane v wordu, neoblikovane in neilustrirane, v branje in uredniški pregled, smo veseli vašega zaupanja.

Želimo pa, da upoštevate nekaj naših zelo osnovnih pravil in meril:

1. Prosimo, da svojih pošiljk ne najavljate po telefonu, ne pošiljate po klasični pošti (rokopisov ne vračamo!), ampak nam jih resnično pošljite na infoAFNAzalozba-zala.si s pripisom “oddaja dela”.

2. Oddaja dela naj bo opremljena:
– s kratkim življenjepisom (s poudarkom na svojem dosedanjem delu),
– s kratko predstavitvijo dela, ki ga predlagate v izdajo. Prosimo, preglejte našo spletno stran, naša izdana dela, razmislite, ali bi vaše sodilo mednje ali ne.

3. Prosimo vas za nekaj potrpljenja, saj potrebujemo kar nekaj časa, da vse preberemo, pretehtamo odločitve in vas o njih, če se za izdajo odločimo, obvestimo.

4. Če se odločimo za izdajo dela, pomeni, da je vaše delo kakovostno, da res sodi v naš program in da vam zaupamo, da bomo z vami tudi dobro sodelovali.

Zato tudi od vas pričakujemo zaupanje našim urednikom, lektorjem, naši izbiri ilustratorjev, odločitvam o oblikovanju in tisku. Pričakujemo tudi nekaj potrpežljivosti, saj včasih mine kar nekaj časa, mesece in mesece, tudi leto in več, preden lahko neko delo zares izdamo v knjižni obliki.

Želimo vam veliko ustvarjalnega navdiha, dobrih zgodb in tudi zavedanja, da je za dobro knjigo potrebna cela veriga ustvarjalnih, sodelovalnih ljudi.

Hvala!
Uredništvo Založbe Zala