Medved in klavir

20.95

Medved v gozdu odkrije zavržen klavir in z njim svoj skriti talent.

Ni na zalogi

Opis

Avtor in ilustrator: David Litchfield
Prevod iz angleščine: Mateja Sužnik

Naslov izvirnika: The Bear & The Piano

Leto izdaje: 2017
trda vezava, 40 strani
ISBN 978-961-6994-21-7
COBISS

 

Medved v gozdu odkrije zavržen klavir
in z njim svoj skriti talent.

Odpre se mu pot v svet glasbe, mogoče celo slave …

Bo ob vsem blišču, ki se mu obeta, tudi srečen?

Prva slikanica Davida Litchfielda je leta 2016 prejela nagrado Waterstone za najlepšo ilustrirano knjigo. Njegove čarobne ilustracije pričarajo spokojnost narave, natrpanost in trušč mesta, veličino glasbe – in najpomembnejšega občinstva.

Več

 

Nagrada:

Recenzija Bukla

Ko medved sredi gozda najde zavržen klavir, odkrije svoj skriti talent. Pa ne kar naenkrat, najprej se čudnega zvoka celo prestraši! A z malo vaje postane mojstrski pianist! Posluša ga ves gozd in medved uživa. Kmalu mu svet glasbe ponudi slavo – bo medved zapustil svoj gozd? Ilus­tracije sijajno izražajo različnost dveh svetov, ki vsak po svoje vabita medveda; spokojnost narave in domačega gozda ter trušč mesta in blišč glasbene smetane. Nič presenetljivega, da je slikanica lani dobila nagrado Waterstone za najlepše ilustrirano knjigo.

Vanja Jazbec; Bukla 136

 

 

O avtorici / avtorju:

David Litchfield

Prva slikanica avtorja in ilustratorja Davida Litchfielda, Medved in klavir, je tudi prejemnica nagrade Waterstones za otroško literaturo. S kombinacijo različnih tehnik, tradicionalnih in digitalne, pričara čarobno vzdušje in poudari toplino doma in prijateljev.

Samostojni umetnik razstavlja doma, v Veliki Britaniji, Ameriki in Evropi.

Več