Mušnica – Razpis za slovensko avtorsko slikanico

MUŠNICA 2018/19 
MUŠNICA 2016

Založba Zala je znana po dobrih, izvirnih, zanimivih, inovativnih, odlično ilustriranih slikanicah.
Do zdaj smo objavljali dela priznanih tujih avtorjev.

Prepričani smo, da je nastopil čas, da objavimo tudi dela slovenskih, zavedamo se, da imamo kar nekaj svojih odličnih ustvarjalcev, izjemnih ilustratorjev. Vemo tudi, da naše ilustratorke in ilustratorji kar dobro sledite Zalinemu programu slikanic in imate predstavo, kakšna dela objavljamo!

Vabimo vas, da nam pošljete:

1. Svoje ilustrirane slikanice, lahko »neme«, lahko z nekaj besedila (kratkega!), lahko priredbo že kakšne znane pravljice, lahko je delo povsem inovativno.

2. Delo naj bo izjemoma v formatu A5 ali – še raje – v merah 22,5 cm v širino in 27 cm v višino, obseg največ 24 notranjih strani. Ni nujno, da je slikanica že vsa v barvah, za vzorec naj bo »dokončanih« vsaj 5 strani in naslovnica, preostale so lahko še v »risarski« fazi.

3. K svojemu delu dodajte kratek CV s poudarkom na svojem dosedanjem delu.

4. Pošiljk po klasični pošti ne sprejemamo. Delo lahko pošljete na infoAFNAzalozba-zala.si s pripisom Mušnica. Rok za pošiljanje je 1. oktober 2016. Zmagovalci (izbrana dela) bodo znana 1. decembra 2016.

5. Izbrana dela, če bodo izbrana, če bodo kakovostna, če bodo ustrezala merilom našega programa in razpisa, bomo objavili in honorirali in na ta način tudi odkupili.

6. Uredništvo od izbranih avtorjev pričakuje sodelovanje.

7. Založba si pridržuje pravico, da izbere in objavi več del ali nobenega. Upamo seveda, da je slednje tukaj bolj zaradi lepšega, da bomo dobili dovolj dobrih del za izbiro in objavo!

8. Neizbranih ne bomo ne tako ne drugače utemeljevali. Povsem možno je, da se bomo zmotili in kaj dobrega spregledali. Želimo si, da ne bi.

Ustvarjalcem pa želimo veliko sončnega navdiha, pridnega dela, ravno prav samokritičnosti in poguma in zaupanja naši založbi!

Prijazen pozdrav
Uredništvo Založbe Zala