Kot hiša velika žaba

Hudomušna slikanica za otroke v predšolskem obdobju in 1. triletju OŠ, za družinsko branje in pogovor, kot nalašč za pripovedovanje na urah pravljic ???? Ena takšnih, ki ji še kako pristoji (hudo)mušnica, znak založbe Zala ????
Nekega dne se je žabica odločila, da gre malo iz mlake in na izlet v mesto. Novica o tem se je širila od enega do drugega kljuna, vsak ptič je kaj dodal in tako je nazadnje prišla do mesta vest, da prihaja kot hiša velika žaba!? Meščani so se najprej prestrašili, potem pa so se odločili, da jo pričakajo, kot se šika. Napekli in nakuhali so veliko dobrot ter čakali. Njihovo pričakovanje je naraščalo, gostje pa od nikoder … in ko so se naslednji dan naveličali čakanja, so se začeli drug drugemu hvaliti, kaj vse so pripravili … in da je bila to res čudovita žaba, ampak ne kot hiša, ampak kot stolpnica velika!!! Nazadnje niso vedeli, kaj se je res zgodilo in kaj ne.
No, bralci pa lahko zvemo, kaj se je zgodilo žabici: preberemo humorno besedilo in si pogledamo imenitne ilustracije ???? Ob čudovitem prizoru slastnih jedi se nam bodo morda malo pocedile sline ????, na kraju slikanice pa bomo zagotovo rekli »še«, namreč berimo jo »še” in “še”! ????

 

mag. Tilka Jamnik