Skozi tisočere zgodbe Predstavitev knjige, trajanje 30 min

10+

Tina Mahkota, prevajalka in poznavalka dobre literature, še posebej irske, bo predstavila enega svojih najnovejših prevodov, roman Roddya Doyla Divjina, ki je dejansko roman za vse generacije. Prevod knjige je letos izšel pri Založbi Zala, knjigo je oblikovala Andreja Gregorič. Ob predstavitvi boste knjigo lahko kupili s 15% popustom.

 

Desetletni Tom in dvanajstletni Johnny se z mamo odpravita na pustolovske počitnice na Finsko, na zimski safari s sanmi in haskiji. Pustolovščina se kmalu spremeni v iskanje mame sredi prostranih zasneženih finskih gozdov. V divji boj za preživetje. Medtem pa se doma, v Dublinu, njuna osemnajstletna polsestra Gráinne pripravlja, da končno sreča in spozna mamo. Uporniška in polna pričakovanj jo čaka. Mamo, ki jo je zapustila kot otroka. Zakaj? Kdo sploh je njena mama? Kdo je Gráinne sama? Kam spada?Fanta, dekle, starši, vsi iščejo pot iz divjine, pot do najbližjih, ljubljenih in sebe. Vsem divje bije srce.Divje utripljeta tudi spretno prepleteni zgodbi, fantovska sredi prostranstev Laponske na severu Finske, dekliška sredi mesta Dublin na Irskem, ki pa sta vendarle ena sama – zgodba odraščanja, iskanja in utripanja srca.
Dogodek pripravlja Založb Zala, primeren je za mlade od 10. leta dalje in odrasle.
Knjigarna v Lutkovnem gledališču Ljubljana je specializirana otroška knjigarna z izborom vrhunske literature za otroke in mlade, kjer so obiskovalcem na voljo tudi vse informacije o programu Lutkovnega gledališča Ljubljana in vstopnice za ogled predstav in drugih dogodkov v gledališču. Ob ponedeljkih se v knjigarni odvijajo branja, ki smo jih poimenovali Skozi tisočere zgodbe. Igralke in igralci iz različnih slovenskih gledališč otrokom berejo knjige slovenskih in tujih avtorjev.

Povezane knjige: