Literarni natečaj na temo OSAMLJENOST

Ventilator besed, revija za kulturo, vzgojo in izobraževanje, v sodelovanju z Založbo Zala razpisuje literarni natečaj na temo »OSAMLJENOST«, in sicer v obdobju od 1.10.2021. do 31.1.2022.

Založba Zala vselej poskrbi za zanimiv, pester in aktualen izbor knjižnih novitet za otroke, mladino in odrasle. Tokrat nas je obogatila s knjižno noviteto Barbro Lindgren: Zgodba o malem starem možu.

Barbra Lindgren, švedska pisateljica, s svojim posebnim jezikovnim stilom, polnim humorja in empatije, razmišlja velikokrat o najmlajših bralcih, kako bi jih v svojih literarnih delih pritegnila v branje in razmišljanje. Mladostniki, prebirajoči njene knjige, se seznanijo z osamljenostjo in odrinjenostjo, ki jo doživljajo številni vrstniki. Kako najti pravega prijatelja? Človeka, ki mu lahko zaupaš svoje stiske? Se posvetovati z njim? Te zgolj le posluša?

Osamljeni niso le otroci, mladostniki, odrasli, osebe ljudje v tretjem življenjskem obdobju, temveč celo živali. Sočutje postavlja Barbra Lindgren na prvo mesto.

Zgodba o prav posebnem malem starem možu je zgodba, ki jo večkrat vzamemo v roke in se poglobimo v razmišljanje. Odkriva nam pasti, kako hitro smo lahko osamljeni in žalostni.

 

NAVODILA:

Literarni natečaj je namenjen mladostnikom in starejšim. V pomoč so vam lahko vprašanja, kot so na primer Kaj vam pomeni pravo prijateljstvo? Zakaj se (kdaj) počutite osamljene? Kako ravnati v teh trenutkih? Vas je v trenutkih osamljenosti morda vaš hišni ljubljenček najbolj razumel?…

Besedilo naj ne bo daljše od 1,5 tipkane strani (velikost pisave 12).

Ob poslanem prispevku navedite ime in priimek oziroma vzdevek avtorja in starost avtorja.

Posameznik lahko pošlje en prispevek, ki še ni bil objavljena v drugem mediju. Posameznik oziroma njegov starš soglaša, da bo njegov prispevek objavljen na spletni strani www.ventilatorbesed.com in na straneh naših partnerjev.

Prispevek, s katerim želite sodelovati na nagradnem literarnem natečaju, pošljite na elektronski naslov: vladka@ventilatorbesed.com in na dunja@ventilatorbesed.com s pripisom “Za literarni natečaj OSAMLJENOST”.

Kvalitetne prispevke, ki bodo prispeli do 31.01.2022  bomo sproti objavljali na naši spletni strani www.ventilatorbesed.com.

NAGRADE:

ZA PRISPEVKE OSEB STARIH OD 12-18 LET PODELJUJEMO NASLEDNJE NAGRADE:

1.nagrada – Slikanica Zgodba o malem starem možu Založbe Zala in knjigi založbe Ventilator besed: Potovanje nemih obrazov in Železna volja.

2.nagrada – Slikanica Zgodba o malem starem možu Založbe Zala in knjiga založbe Ventilator besed Potovanje nemih obrazov.

3.nagrada – Slikanica Zgodba o malem starem možu Založbe Zala

ZA PRISPEVKE OSEB STAREJŠIH OD 18 LET PODELJUJEMO NASLEDNJE NAGRADE:

1.nagrada – Slikanica Zgodba o malem starem možu Založbe Zala in knjigi založbe Ventilator besed: Potovanje nemih obrazov in Železna volja.

2.nagrada – Slikanica Zgodba o malem starem možu Založbe Zala in knjiga založbe Ventilator besed Potovanje nemih obrazov.

3.nagrada – Slikanica Zgodba o malem starem možu Založbe Zala

Nagrajenci, ki bodo po končanem natečaju razglašeni na www.ventilatorbesed.com, morajo svoje podatke poslati po elektronski pošti na vladka@ventilatobesed.com in  dunja@ventilatorbesed.com, da se dogovorimo za prevzem nagrade.

Natečaj vodita: Vladimira Rejc in Dunja Krajnc v sodelovanju z Založbo Zala.

Vabljeni k sodelovanju!

 

Projekt Narobe svet


Povezane knjige: