Skozi tisočere zgodbe s Sebastianom Cavazzo

(tudi branje slikanice Štef in štafeta)

18.11.2019  17:00 – 17:30

 

Lutkovno gledališče LjubljanaLGLLutkovno gledališče Ljubljana

Krekov trg 2
Ljubljana, Slovenia

 

Opis dogodka

Ob ponedeljkih se v Knjigarni LGL odvijajo branja, ki smo jih poimenovali Skozi tisočere zgodbe. Igralke in igralci iz različnih slovenskih gledališč otrokom berejo knjige slovenskih in tujih avtorjev. Tokrat pride dramski in filmski igralec, član ansambla MGL – Mestno gledališče ljubljansko, Sebastian Cavazza. Otrokom bo prebral knjigi Štef in štafeta ter Strašni volk.

Štef in štafeta je zgodba o tekmovanju, sodelovanju, malih porazih in velikih zmagah. V glavni vlogi boste spoznali konja Štefa, ki rad zmaguje. Na vsakoletnem gozdnem tekatonu je vedno prvi. Sotekmovalci so ga že malo siti, zato spremenijo pravila igre in organizirajo štafeto. Štef po žrebu pristane v skupini s polžem, raco in želvo. Knjigo avtorice in ilustratorke Kelly Collier je prevedla Tina Mahkota, izdala pa Založba Zala.

V drugi knjigi je glavni junak volk. Pravljica Svetlane Makarovič Strašni volk pripoveduje zgodbo o volku, ki se dela strašnega tako kot se za volka spodobi in kot ga uči mama. Tega strašnega volka sreča deklica, junaka se spoprijateljita in kmalu spoznamo, da volk ni tako zelo strašen, kot bi moral biti. Mnogo ljudi je takšnih kot strašni volk: zunaj strašni, mehki notri. Knjigo je izdala Mladinska knjiga.

Primerno za otroke od 3. leta dalje. Vstop je prost.
Branje je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo RS.


Povezane knjige: