Kornelijeva izmenjevalnica neverjetnic

23.00

Kornelijeva izmenjevalnica neverjetnic otrokom razkriva slabosti odraslih, odraslim pa nastavlja ogledalo.

Opis

Napisal: Carles Sala i Vila
Ilustriral: Javier Andrada
Prevedla: Veronika Rot
Založba: Zala, 2019
Trda vezava, 158 strani

ISBN: 978-961-6994-62-0

 

Zgodba nas popelje v zakotno gorsko vasico Krivačino. Vanjo le redkokdaj zaidejo obiskovalci, toda nekega dne po poti iz doline prideta nenavadna prišleka. Kornelij je resnoben starec, Tobija dobrosrčen deček. V vasi se spoprijateljita z deklico Morjo in njenim slepim dedkom, ki razume govorico vetra. S prihodom Kornelija in Tobija se življenje v Krivačini spremeni. V Ozki hiši starec in deček odpreta nenavaden lokal: izmenjevalnico neverjetnic. Ta naj bi vsem vaščanom prinesla same dobre reci, srečo, ravnovesje in razumevanje. Vaščani so sprva nejeverni, kmalu pa izmenjevalnica zaživi, dokler Krivačincev ne preslepita pohlep in zavist in se ne vname prepir …

Kornelijeva izmenjevalnica neverjetnic otrokom razkriva slabosti odraslih, odraslim pa nastavlja ogledalo. Nekatere podobe nam izvabijo nasmeh, ob drugih se zamislimo.

 

O avtorici / avtorju:

Pisatelj Carles Sala i Vila je nekaj časa poučeval otroke, potem pa je zapustil učiteljski poklic in se posvetil najrazličnejšemu ustvarjanju, najbolj od vsega pa prav pisanju. Njegove zgodbe vabijo bralce, bralci pa po vsaki prebrani nemirno čakajo novih. Ni čudno, da je pisatelj nagrajen že skoraj z vsemi nagradami, kar jih je lahko deležen mladinski katalonski oz. španski avtor.