Nožič

14.25

Ni na zalogi

Opis

Sjoerd Kuyper in ilustratorka Alice Hoogstad
Naslov izvirnika: Het zakmes
Prevedla: Mateja Seliškar Kenda

140 strani
Barvne ilustracije
ISBN 978-961-6994-53-8

O romanu:

Mees in Tim sta najboljša prijatelja. Nekega dne Mees pred učiteljico skrije Timov prekrasni žepni nožič. Naslednji dan mu ga hoče vrniti, toda Tim se je preselil, njegovega novega naslova pa ne ve. Kako naj mu nožič vrne in vsem dokaže, da ni tat? Po premisleku se odloči, da Tima poišče sam in se poda na drzno, razburljivo pustolovščino.

Nožič je ganljiva pripoved o globokem prijateljstvu in o negotovostih otroka, ki se s svojimi težavami ne more zateči po pomoč k odraslim. Toda otroška iznajdljivost ne pozna meja, s pogumom, optimizmom ter dobro mero humorja pa se v življenju doseže marsikaj.

Nožič je napisal Sjoerd Kuyper, ki ga pri nas že poznamo po romanu Hotel Veliki L.

O avtorici / avtorju:

Nizozemski pisatelj Sjoerd Kuyper (1952) je priljubljen med mladimi bralci in strokovno javnostjo vsepovsod po svetu. Za svoja dela je že nekajkrat prejel ugledno nizozemsko nagrado srebrno pero, tudi za roman Hotel Veliki L. Za ustvarjanje mladinske književnosti se lahko pohvali tudi z znamenito nagrado Theo Thijssen. Po njegovih delih so posneli tudi več uspeš­nih filmov, med katerimi še posebej izstopa televizijska serija Žepni nožič, ki je prejela kar štirinajst priznanj, med njimi tudi nagrado Emmy. Sjoerd Kuyper se lahko pohvali tudi z nagrado Nizozemske za življenjski dosežek na področju otroške in mladinske literature (2017), ki jo podeljujejo na tri leta.

Več