Nagradna igra za knjižno noviteto Kolibri in tigri

O ustvarjalnosti uveljavljene mladinske pesnice Barbare Gregorič Gorenc smo v Ventilatorju besed že večkrat pisali. Prav tako predstavljali njene pesmi. Pripravili intervju z njo.

Pred nami je njena najnovejša pesniška zbirka za mlade in odrasle, ki se znajo vživeti v svet odraščanja. Avtorica jo je naslovila: Kolibri in tigri. Za izvirne ilustracije je poskrbela priljubljena ilustratorka Andreja Gregorič. Knjiga je izšla pri Založbi Zala (2022).

Zanimalo me, kako je potekalo ustvarjanje pesniške knjižice.

Barbara Gregorič Gorenc je prijazno spregovorila: » Kolibri in tigri je je nastala kot izbor pesmi, ki sem jih napisala v zadnjih letih. Z urednico Zale Matejo Črv Sužnik sva iz njih sestavili zbirko, čeprav je v času najinega branja in izbiranja nastalo še nekaj novih pesmi, ki so vključene v knjižico.

Edino štiri pesmi o dekletih: Pomladno, Poletno, Jesensko in Zimsko dekle, so bile objavljene v reviji Kekec, ki je žal ni več.

Za večino pesmi stojijo resnične zgodbe – pesmica Začetek opisuje prvo srečanje mladega para.

Pesem Pot govori o začetkih in dvomih (japonskega) mladeniča na začetku poklicne poti, ki je v Sloveniji opravljal prakso.

Pesem Vabilo govori o teku na smučeh – nekega marca, ko je pomladno sonce že topilo sneg.«

Drage bralke, dragi bralci, prijetno potovanje in povabilo k branju pesmi za mlade in vse, ki se srečujemo s »tigri« in nas včasih poboža krilo kolibrija…

NAGRADNO VPRAŠANJE:

Kako se imenuje knjižna zbirka Založbe Zala, kjer je izšla pesniška zbirka Barbare Gregorič Gorenc: Kolibri in tigri?

Eden izmed bralcev, ki bo do 21.05.2022 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka, prejme knjižno noviteto Barbare Gregorič Gorenc: Kolibri in tigri, ki mu jo bo podarila Založba Zala.


Povezane knjige: