Kolibri in tigri

23.95

Opis

Napisala: Barbara Gregorič Gorenc
Ilustrirala: Andreja Gregorič
Tehnični urednik: Jure Preglau

Založba Zala, 2022
Trda vezava, 52 str.

ISBN: 978-961-6994-98-9

Pesmi za mlade in vse, ki se srečujemo s »tigri« in nas včasih poboža krilo kolibrija …
Pesniška zgodba o odraščanju izpod peresa in barvic priljubljenih in uglednih ustvarjalk, pesnice Barbare Gregorič Gorenc in ilustratorke Andreje Gregorič.

 

O avtorici / avtorju:

Barbara Gregorič Gorenc (1964) je mladinska pesnica.

Diplomirala je na ljubljanski Biotehniški fakulteti iz živilske tehnologije. Zadnja leta je zaposlena kot organizatorica prehrane v vrtcu.

Leta 1988 je bila v reviji Kurirček (pozneje reviji Kekec) objavljena njena prva pesem Arzenal, leta 1994 pa je izšla njena prva samostojna pesniška zbirka Nebomske pesmi. Tej je sledilo še 15 samostojnih pesniških zbirk (leta 2006 je bila zbirka TRI PIKE … nominirana za nagrado večernica) ter zbirka Negotove pesmi.

Njene pesmi rastejo kot otroci – sprva za najmlajše, malo večje, zdajšnja, Kolibri in tigri za vse, v najstniških letih, za vse mlade in malo starejše. Za vse, ki imamo radi poezijo. Dobro poezijo.

Ves čas objavlja v otroških in mladinskih revijah, med drugim tudi v revijah Mladinske knjige – Cicibanu in Cicidoju. Njene pesmi bogatijo osnovnošolska berila.

Občasno piše prozo in dramska besedila (lutkovne igre) za otroke; napisala pa je tudi besedilo in pesmi za uprizorjeno otroško kantato Kje je Tina?.

S svojimi mladimi bralci je pogosto v neposrednem stiku v šolah in vrtcih po Sloveniji.

Več
 

O ilustratorki / ilustratorju:

Andreja Gregorič

Likovna umetnica Andreja Gregorič se je po diplomi na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje odločila za pot ilustratorke. Redno razstavlja doma in v tujini, na bienalih v Bratislavi, Beogradu in drugod. Slikanice z njenimi ilustracijami so že dosegle Anglijo, Portugalsko in daljno Brazilijo, Hektor in duh po človeku pisatelja Dima Zupana pa je prejela nagrado desetnica 2010.

“Majhna kradljivka drobnih trenutkov” največkrat najde navdih v majhnih uličicah stare Ljubljane.

Slikanica Darilo je del Zaline zbirke Mušnica in je zelo posebna. Zgodbo o mali Mimi si pripovedujemo kar sami, saj gre za slikanico brez besedila. Potrebujemo le ščepec domišljije …

facebook.com/andreja.gregoric.39

Več
 

Seznam recenzij:


Nagradne igre:


Dogodki: