Ventilator besed, revija za kulturo, vzgojo in izobraževanje, v sodelovanju z Založbo Zala in Revijo Zmajček razpisuje literarni natečaj na temo »ZAVETJE«, in sicer v obdobju od  12.01.-30.03.2021.

Založba Zala je zopet prijetno presenetila slovenski knjižni trg s knjižno noviteto z razmišljujočim naslovom: Zavetje. Zavetje potrebujemo vsi. Otroci, mladostniki, odrasli. Slikanica Zavetje je bila nagrajena kot najboljša knjiga za mlade bralce leta 2018 po mnenju Kanadskega sveta za mladinsko književnost.

Drage bralke, dragi bralci, kaj vam pomeni zavetje? Kaj vam pomeni varnost v trenutni situaciji? Kako preživljate dneve? H komu se najraje zatečete? Kaj vam pomeni varno zavetje? Varno družinsko gnezdo? Iskreno prijateljstvo? Prijazni sosedje? Dober odnos z vsemi ljudmi? Pomagati ljudem v stiski? Kakšne so vaše izkušnje? Kaj se vas je v tem  precej nenavadnem času posebej dotaknilo? Ste kdaj pomagali ljudem v stiski? Je morda kdo vam nesebično priskočil na pomoč? Vse to nam lahko zaupate v svojem literarnem ustvarjanju.

 

NAVODILA:

Literarni natečaj je namenjen vsem tako mlajšim kot starejšim. V članku opišite, kaj vam pomeni zavetje. Dotaknite se vsaj enega izmed zgornjih vprašanj.

Tekst naj ne bo daljše od 1 tipkane strani.

Ob poslanem prispevku navedite ime in priimek oziroma vzdevek avtorja in starost avtorja.

Posameznik lahko pošlje en prispevek, ki še ni bil objavljena v drugem mediju. Posameznik oziroma njegov starš soglaša, da bo njegov prispevek objavljen na spletni strani www.ventilatorbesed.com in na straneh naših partnerjev.

Prispevek, s katerim želite sodelovati na nagradnem literarnem natečaju, pošljite na elektronski naslov: vladka@ventilatorbesed.com in na dunja@ventilatorbesed.com s pripisom Za literarni natečaj ZAVETJE.

Kvalitetne prispevke, ki bodo prispeli do 30.03.2021  bomo sproti objavljali na naši spletni strani www.ventilatorbesed.com.

 

NAGRADE:

ZA PRISPEVKE NAŠIH NAJMLAJŠIH DO 11 LET PODELJUJEMO NASLEDNJE NAGRADE:

1.nagrada – Slikanica Zavetje Založbe Zala in 3-mesečna naročnina na Revijo Zmajček.

2.nagrada – Slikanica Zavetje Založbe Zala in knjiga Železna Volja založbe Ventilator besed.

3.nagrada – Železna volja, knjiga založbe Ventilator besed.

ZA PRISPEVKE OSEB STARIH OD 12-17 LET PODELJUJEMO NASLEDNJE NAGRADE:

1.nagrada – Slikanica Zavetje Založbe Zala in knjigi založbe Ventilator besed: Potovanje nemih obrazov in Železna volja.

2.nagrada – Slikanica Zavetje Založbe Zala in knjiga založbe Ventilator besed Potovanje nemih obrazov.

3.nagrada – Železna volja, knjiga založbe Ventilator besed.

ZA PRISPEVKE OSEB STAREJŠIH OD 18 LET PODELJUJEMO NASLEDNJE NAGRADE:

1.nagrada – Slikanica Zavetje Založbe Zala, in knjigi založbe Ventilator besed: Potovanje nemih obrazov in Železna volja.

2.nagrada – Slikanica Zavetje Založbe Zala in knjiga založbe Ventilator besed Potovanje nemih obrazov.

3.nagrada – Železna volja, knjiga založbe Ventilator besed.

 

Nagrajenci, ki bodo po končanem natečaju razglašeni na www.ventilatorbesed.com, morajo svoje podatke poslati po elektronski pošti na vladka@ventilatobesed.com in  dunja@ventilatorbesed.com, da se dogovorimo za prevzem nagrade.

Natečaj vodita: Vladimira Rejc in Dunja Krajnc v sodelovanju z Založbo Zala in Revijo Zmajček.

Vabljeni k sodelovanju!

Več: https://ventilatorbesed.com/literarni-natecaj-na-temo-zavetje/


Povezane knjige: