Ventilator besed, revija za kulturo vzgojo in izobraževanje, ki jo vodi odgovorna urednica Vladimira Rejc, je aktivna s svojimi sodelavci in rubrikami, vsak dan že od leta 2009. Leta 2011 je vpisana tudi v Razvid medijev na Ministrstvu za kulturo.

Njen glavni namen je spodbujati in širiti ustvarjalnost med vsemi generacijami, zlasti med mladimi (vrtci, šole, gimnazije).

Ventilator besed vsako leto organizira več natečajev (literarnih in likovnih) prav tako pa tudi nagradnih iger; samostojno ali v sodelovanju z različnimi šolami, vrtci, knjižnicami, založbami …

Ventilator besed je revija, ki poteka v sklopu Zavoda za kulturno in publicistično ustvarjalnost Vladimira Rejc; lahko organizira tudi kulturne dogodke v smislu literarnih večerov in prireditev.

Založba Zala sodeluje  z revijo že nekaj let, vsako leto bolj, lani z nagradnimi igrami in natečajem na temo osamljenost, ki še vedno vabi vse, da o  tej temi prispevate lastne misli, zgodbe, izkušnje. https://ventilatorbesed.com/vasi-prispevki-za-literarni-natecaj-na-temo-osamljenost/

Redno spremlja naše knjižne izdaje z recenzijami. VEČ: https://ventilatorbesed.com/?s=zala

 

Hvala za delo, vztrajnost in prijazno sodelovanje.

 

O Ventilatorju besed: https://ventilatorbesed.com/