Kolibri in tigri, pesnica Barbara Gregorič Gorenc, ilustratorka Andreja Gregorič, 2022

O uveljavljeni ustvarjalki, mladinski pesnici, Barbari Gregorič Gorenc – smo v Ventilatorju besed že pisali. Predstavljali njene pesmi. Naredili intervju z njo na temo ustvarjalnost, ki ga prav tako lahko preberete v Ventilatorju besed.

Tokrat Barbara Gregorič Gorenc vstopa na slovenski knjižni trg z novo knjigo, ki jo je naslovila Kolibri in tigri. To so pesmi, namenjene mladim, prav tako odraslim, ki spremljamo odraščanje otrok.

Med zanimivo poezijo nas popeljejo ilustracije priljubljene ilustratorke Andreje Gregorič, o kateri smo prav tako že pisali v Ventilatorju besed. Za izid knjige je poskrbela Založba Zala.

Pesniška zbirka Kolibri in tigri se prične z raziskovanjem iskalcev in mislecev. Za uvod: Kdo sem? (Iskalci in misleci).

Ne morem leteti

Ne morem LETETI!

Me duša boli!

Kot bi na krilih

imela uteži …

Pesniška zbirka je ustvarjena kot zgodba o odraščanju. Pritegnila je tudi mojo hčerko. Knjige zlepa ne moremo odložiti iz rok. Vsebina, ki nas gane, se ob njej zamislimo, tudi nasmehnemo. Odrasli se spomnimo na čas, ko smo odraščali. Razmišljamo o današnjih otrocih, kako odraščajo.

Besedilo še dodatno obogatijo prikupne ilustracije.

Ventilator besed knjižno noviteto Barbare Gregorič Gorenc toplo priporoča v branje in razmišljanje.

Prijetno potovanje, drage bralke, dragi bralci!

Kolibri

Rečem: KOLIBRI!

In mimo prhutne!

Skoraj se s krili

Dotakne mi lica!

Včasih le misel –

za očmi, v domišljiji,

resničnejša je

kakor sama resnica.

 

VEČ: https://ventilatorbesed.com/barbara-gregoric-gorenc-kolibri-in-tigri/