Založba Zala je tudi tokrat poskrbela za izid zanimive knjižne novitete z naslovom: Morski konjički so razprodani. Besedilo je ustvarila Constanze Spengler; ilustracije – Katja Gehrmann.

»Če bi imel hišnega ljubljenčka,« očka previdno vpraša, » bi se potem čisto tiho igral z njim in me ne bi motil, dokler ne končam dela?«

Čisto logično, kajne? – da se je glavni junak slikanice: Morski konjički so razprodani takoj odločil – DA! Kdo je Nace? Na prvi pogled čisto običajen deček. Živi z očkom, ki si nikoli ne vzame časa zanj.

Nace pa si neskončno želi, da bi se z njim igral. Bral čudovite zgodbe in pravljice. Raziskoval svet. Očka pa je iz dneva v dan bolj zaposlen. Nace tega ne more razumeti.

Nekega dne pa ga očka preseneti s predlogom, če bi imel hišnega ljubljenčka. Nace se neskončno razveseli. Očka pa mu postavi pogoj, da ga potem res ne bo motil pri delu. Nace presrečen vse obljubi.

Očka mu izroči denarnico za nakup hišnega ljubljenčka in ga usmeri, kako naj varno prispe do trgovine za male živali. Trgovina Krempeljc je takoj za vogalom. Fantek si izbere puščavskega podgančka.

Prodajalec je presenečen nad izbiro, zato nemudoma pokliče očka. Le-ta se takoj strinja, saj ga trenutno zanima le, da ima mir in koncentracijo za svoje delo. Presrečen ga odnese domov in se z njim celo popoldne igra. Toda kaj se zgodi? Žival je nenadoma izginila.

Deček je zelo žalosten, zato se odpravi ponovno v trgovino, kjer si izbere kužka. Na fantkovo srečo takoj najde podgančka. Nace zahrepeni še po novem ljubljenčku. Odloči se za tjulnja. Igra z njim je posebej zabavna. Pojavi se še pingvin. Pa papiga! V dnevni sobi je prav zabavno uprizoriti pomorščake! Zbranim živalim se priključi še slon.

Zjutraj očka ne more verjeti, koliko živali sedi za mizo. Fantku pa se izpolni velika želja, da si očka vzame čas in ga odpelje kopat v čudovito jezero. Seveda s pisano živalsko družbo.

Knjigo Morski konjički so razprodani toplo priporočam v branje in razmišljanje.

Vladimira Rejc

VIR: https://ventilatorbesed.com/o-knjigi-morski-konjicki-so-razprodani/