Slikanico, ki mi je ganila zaradi izjemne topline, zelo priporočam otrokom v predšolskem obdobju, v 1. triletju OŠ, za družinsko branje … ?
Nobeden ga ni maral, ker je bil majhen in star; zato je bil mali stari mož zelo osamljen. Toda nekega dne se je k njemu zatekel prav tako osamljen kuža in med njima se je stkalo prijateljstvo, ki je oba osrečevalo. Veselo so jima skupaj minevali letni časi, spomladi pa sta naletela na deklico, ki ji je kuža takoj posvetil vso pozornost. Zdaj je bil mali stari mož tako žalosten, da je kar odšel zdoma. Toda ko se je po tednu dni vrnil, sta ga bila oba zelo vesela in od tedaj so vsi trije živeli skupaj.
Prisrčno zgodbo o osamljenosti, sočutju in prijateljstvu je napisala priznana švedska avtorica Barbro Lindgren, dobitnica prestižne nagrade ALMA 2014; to je njeno prvo delo, prevedeno v slovenščino. Ilustrirala jo je priljubljena švedska ilustratorka Eva Eriksson, v slovenščino pa imenitno prevedla Danni Stražar, Slovenka, ki živi na Švedskem. Vse tri ustvarjalke so predstavljene na kraju knjige.
Prvih deset strani slikanice in pogovor med založnico in pisateljico najdete na: https://zalozba-zala.si/knjiga/zgodba-o-malem-starem-mozu/
Barbro Lindgren: Zgodba o malem starem možu. Ilustr. Eva Eriksson. Prev. Danni Strazar. (Založba Zala, 2021), 32 str.)
Zapisala: mag. Tilka Jamnik
Več. Sekcija šolski knjižnic: 1tS6lf.im dmcarecot posobd nsnomuuf1raf6:e2dadm4