ZOJINI ZAKLADI  – SLIKANICA O POMENU PRAVIH ZAKLADOV

V središču slikanice Zojini zakladi je sraka Zoja, ki zbira vse, kar se sveti. Ko v gnezdu začne zmanjkovati prostora, se domisli, da bo odprla zlatarno. Ta se zaradi navdušenih živali hitro prazni, a k sreči se Zoji ponujajo še bolj dragoceni zakladi, takšni, s katerimi se bleščeča krama ne more primerjati, so zapisali pri založbi Zala.

Cvetka Sokolov (1963) je s mladinska pisateljica, pesnica, prevajalka in učiteljica. Piše predvsem za otroke in mladino. Njene zgodbe, pesmi in slikopisi od leta 2003 redno izhajajo v otroških revijah Cicido in Ciciban. Napisala je nekaj scenarijev za otroški in mladinski program RTV Slovenija in številne pravljice. Je avtorica priljubljenih slikanic in mladinskih romanov. Njen roman Bo res vse v redu? je uvrščen med bele vrane 2020, izbor najboljših mladinskih knjig z vsega sveta po izboru münchenske mladinske knjižnice.

Marta Bartolj (1979) po diplomi iz slikarstva na Šoli za risanje in slikanje v Ljubljani in podiplomskem študiju na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, ilustracije razstavlja tako samostojno kot na skupinskih razstavah. Po vrtcih in šolah vodi delavnice za otroke. Njene ilustracije bogatijo otroške revije, kot so Ciciban, Cicido in Mavrica.

https://misli.sta.si/2944961/na-hitro-prelistano-novosti-na-domacem-knjiznem-trgu