Zojini zakladi

23.00

Kategorija:

Opis

Napisala: Cvetka Sokolov
Ilustrirala: Marta Bartolj 

Zbirka Mušnica

Založba Zala, 2021
Trda vezava, 32 str.
ISBN: 978-961-6994-84-2

Sraka Zoja zbira vse, kar se sveti, kaj pa drugega!
Ko v gnezdu začne zmanjkovati prostora, se Zoja domisli: odprla bo zlatarno!
Kakšno veselje zanjo in druge gozdne živali!
Zlatarna se hitro prazni, a k sreči se Zoji ponujajo še bolj dragoceni zakladi, zakladi, s katerimi se bleščeča krama ne more primerjati.

Zgodbo sta ustvarili priljubljeni in nagrajeni avtorici, pisateljica Cvetka Sokolov in ilustratorka Marta Bartolj.

 

O avtorici / avtorju:

Cvetka Sokolov (1963) je slovenska mladinska pisateljica, pesnica, prevajalka in visokošolska učiteljica.

Piše predvsem za otroke in mladino. Njene zgodbe, pesmi in slikopisi od leta 2003 redno izhajajo v otroških revijah Cicido in Ciciban. Napisala je nekaj scenarijev za otroški in mladinski program RTV Slovenija in številne pravljice.

Je avtorica priljubljenih slikanic in mladinskih romanov. Kar nekaj njenih naslovov se je znašlo med nominacijami za različne ugledne nagrade, roman Bo res vse v redu? pa je uvrščen med bele vrane 2020 (White Ravens), izbor najboljših mladinskih knjig z vsega sveta, ki ga pripravlja Münchenska Mednarodna mladinska knjižnica (Internationale Jugendbibliothek München).

Več
 

O ilustratorki / ilustratorju:

MARTA BARTOLJ (1979), ilustratorka, samozaposlena v kulturi

Leta 2011 je na smeri slikarstvo diplomirala na Šoli za risanje in slikanje v Ljubljani. Na podiplomskem študiju 2. bolonjske stopnje na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, Ljubljana, pa se je celostno potopila v področje ilustracije in oblikovanja.

Ilustracije razstavlja tako samostojno kot na skupinskih razstavah v knjižnicah in galerijah. Rada obišče vrtce in šole (Trebnje in okolica, Ljubljana, Roje pri Domžalah, Kranj), kjer predstavlja svoje delo in vodi delavnice za otroke. Z veseljem ilustrira pesmice, uganke, zgodbice za otroške revije kot so Ciciban, Cicido in Mavrica. Marta z veseljem nosi ilustratorske čevlje, saj so ji ti najbolj prav.

 Marta Bartolj je gotovo med najbolj priljubljenimi in spoštovani slovenskimi mlajšimi ilustratorkami.

Med njenimi številnimi deli izstopa brezbesedna slikanica Kje si?, slikanica, ki potuje iz dežele v deželo in vsepovsod očara najmlajše in odrasle.

Prav vsak njena slikanica je mali biser.

Za našo založbo je ilustrirala pesniško zbirko Kosmatice za otroke pesnika in prevajalca Milana Šelja in dve pravljici: Ozimnico, pravljico Nine Mav Hrovat, Zojine zaklade, pisateljice Cvetke Sokolov in zgodbo Kot hiša velika žaba vsestranske ustvarjalke Ane Duša.

VEČ: https://martabartolj.blogspot.com/

Več
 

Seznam recenzij:


Dogodki: