Kyo Maclear je kanadska pisateljica rojena v Angliji. Piše za otroke pa tudi romane in je priznana esejistka ter članica uglednih ustanov kot so: Writer’s Union of Canada, Canadian Society of Children’s Authors, Illustrators and Performers (CANSCAIP), Canadian Children’s Book Centre, IBBY-Canada in Association for the Study of Literature and Environment.

V sodelovanju s priznano ilustratorko Isabelle Arsenault sta ustvarili slikanico Virginija Volk o sestrski ljubezni, ki neutrudno domiselno premošča in premaguje tudi volčja razpoloženja.

‘Mračni vihar v Virginiji kakor Vanesina barvna eksplozija sta na odru prikazani z domišljijsko močjo senčnega gledališča’ v režiji Fabrizia Montecchija, ki je zapisal:

“Slikanica se me je močno dotaknila tudi zato, ker umetnosti in domišljiji razločno pripisuje zdravilno in tolažilno moč oziroma sposobnost, da vsaj omili pekočo bolečino čustvenih ran, ki jih vsakdo nosi v sebi. Gre za slavljenje domišljije, ki zna ustvariti »kraje« za iskanje odgovorov, ki jih je sicer tako težko najti.”
Premiera predstave je bila 20. aprila 2017 v LGL. Več

Obiščite spletno stran avtorice: kyomaclearkids.com.


Povezane knjige: