Jutranji zbor

Malega slavčka ob zori zdrami čudovita pesem. Odpravi se iskat tistega, ki tako lepo poje. Sreča sovo, miško in žabo, toda one pojejo drugače. Nato zagleda drevo, polno ptic – jutranji zbor. Ptice ga povabijo, naj se jim naslednje jutro pridruži. A naj se mali slavček še tako trudi, je vsako jutro prepozen. Zato je zelo žalosten. Tedaj ga ogovori slavčica, ki pozna skrivnost – slavčki lahko pojejo le ob večerih.

Prijazna zgodba z lahkotnimi, zračnimi, svetlimi ilustracijami pomaga otroku utrjevati optimistično naravnanost in vero, da lahko vsakdo najde svoje mesto, čeprav se včasih zdi, da je drugačen in zato obsojen na osamljenost.

 

Pošastna hiša: Prestrašeni

V prvi knjigi smo spoznali Gašperja McGregorja in Pošastno hišo, šolo za težavne otroke, kamor so Gašperja vtaknili za kazen. Toda Gašperju je nenavadna šola, v kateri se uči boriti s pošastmi, zelo všeč. V drugi knjigi se morajo Gašper in njegova nova prijatelja prebiti skozi gozd, ki obdaja šolo. V temnem srcu gozda pa jih čaka nekaj pošastnega, kar jih skuša požreti. Gašper mora napeti vse moči – pogum, vztrajnost, odgovornost in iznajdljivost -, da reši sebe in prijatelja.

Napeta knjiga je izredno privlačna, z ravno prav magije, avanture in akcije, da bo navdušila še celo otroke, ki sicer ne berejo radi. Toplo priporočam!