Isabelle Arsenault je ena najodličnejših kanadskih ilustratork otroških knjig. Kadar je potrta, jo v dobro voljo spravita njena sinova pa tudi sestra Hélene, okusna hrana, sončni dnevi, lepe knjige in zgodbe Kyo Maclear, ki so zanjo vedno vir navdiha. Z družino živi v Montrealu v Kanadi.

Isabelle je prejemnica Governor General literary award (2005), leta 2011 pa je bila po izboru New York Timesa uvrščena med 10 najbolje ilustriranih knjig tistega leta. Naslednje leto so jo počastili z Governor General’s Award za ilustracije Virginije Volk, v katerih je pretežno uporabljala črnilo in svinčnik, na koncu pa je s tehniko kolaža in gvaša dodala še barve za čustveno plat zgodbe in s tem prikazala, kako lahko umetnost pripomore k drugačnemu pogledu na svet.

‘Mračni vihar v Virginiji kakor Vanesina barvna eksplozija sta na odru prikazani z domišljijsko močjo senčnega gledališča’ v režiji Fabrizia Montecchija, ki je zapisal:

“Slikanica se me je močno dotaknila tudi zato, ker umetnosti in domišljiji razločno pripisuje zdravilno in tolažilno moč oziroma sposobnost, da vsaj omili pekočo bolečino čustvenih ran, ki jih vsakdo nosi v sebi. Gre za slavljenje domišljije, ki zna ustvariti »kraje« za iskanje odgovorov, ki jih je sicer tako težko najti.”

Premiera predstave je bila 20. aprila 2017 v LGL. Več

www.isabellearsenault.com

 


Povezane knjige: