Je akademska slikarka, ilustratorka.

Po zaključenem šolanju na državnem Umetniškem Zavodu v Trstu (danes Umetniški licej) je diplomirala v slikarstvu na Akademiji za Likovno umetnost v Ljubljani (2001) pod mentorstvom prof.E.Bernarda. Nato se je vrnila v Trst, v svojo vas na tržaškem Krasu.

Dela kot slikarka in ilustratorka ter občasno vodi otroške likovne delavnice in tečaje risanja in slikanja za odrasle osebe, na šolah in raznih kulturnih ustanovah. Trenutno poučuje likovno vzgojo tudi na nižji srednji šoli (v Sloveniji so to 6.,7., in 8.razred osnovne šole) Ivan Cankar v Trstu.

Kot slikarka in ilustratorka je od svojih akademskih let do danes sodelovala na številnih skupinskih razstavah na Tržaškem, Goriškem, v Sloveniji, vsepovsod v tujini,

Razstavlja tudi samostojno, v Sloveniji (v Ljubljani v Knjigarni LGL in na Vodnikovi domačij) in v sosednjih državah, na Tržaškem in Goriškem,

Od leta 2006 redno ilustrira za otroško revijo Galeb (ZTT).

V Sloveniji je ilustrirala nekaj knjigic za različne založbe, v Italiji pa knjigo Sulle tracce degli antenati (Po sledeh prednikov) za založbo Editoriale Scienza (2016). S svojimi ilustracijami je sodelovala z italijanskim naravovarstvenim društvom WWF.


Povezane knjige: