Akcija!

Skrivni vrt neba

22.00 17.75

16 na zalogi

Kategorija:

Opis

Napisala: Linda Sarah
Ilustrirala: Fiona Lumbers
Prevedel: Jaka Andrej Vojevec
Založba: Zala, 2020
Trda vezava, 32 str.

ISBN: 978-961-6994-63-7

 

Ida se rada igra na strehi zapuščene parkirne hiše. Da bi se počutila bolje, jo očisti, nanosi nanjo prsti, nazadnje še raztrosi semena.
Počasi se streha spremeni v razkošen vrt.
Ampak nekaj manjka …
… dokler vrta ne opazi Vid. Pridruži se Idi v igri.
Zdaj ne cvetijo le barvite cvetlice, zacveti tudi prijateljstvo v skrivnem vrtu sredi neba.

Zgodba nagrajene avtorice Linde Sarah, ki jo že poznamo po slikanici Na Hitrem hribu.

 

 

O avtorici / avtorju:

Linda Sarah živi in ustvarja v Londonu in sanjari o selitvi na Norveško. Je mednarodno uveljavljena in nagrajena pisateljica in vsestranska umetnica. Pri nas jo poznamo že po slikanici Na Hitrem hribu (ilustriral jo je Benji Davies), Skrivni vrt neba z mlado in perspektivno ilustratorko Fiono Lumbers je njena druga prevedena slikanica v slovenščino.

 

O ilustratorki / ilustratorju:

Fiona Lumbers se je leta 2000 vpisala na študij likovne umetnosti v Londonu in se posvetila ilustriranju. K nenehnemu delu, k prizadevanju po ustvarjanju najboljših ilustracij jo spodbujajo notranji dar, velika želja po ustvarjanju lepega in seveda ljubezen do sina.

Je ena tistih talentov, ki v vsaki novi slikanici znova in malo drugače razprostre krila svoje domišljije in umetniške moči, tako vsakič znova ustvari barvit, ustvarjalen, svoboden prostor malim in velikim ljubiteljem slikaniških zgodb.

 

Recenzija:

Skrivni vrt neba
Ida rada zahaja na streho stare, opuščene parkirne hiše ob letališču. Na prazni betonski ploščadi so le še pozabljeni odpadki, med katerimi se zaraščajo uborne bilke. Na začetku je Idin svet ves siv in pust. Nekega dne domiselna deklica skuje načrt. Na streho privleče vrečo zemlje, dol pa odnese smeti. Tri mesece čisti streho in po njej razgrinja preprogo zemlje. Nato pride čas, ko zacveti čudoviti skrivni vrt…🌷🌹🥀Optimistična zgodba pripoveduje o osamljenosti in prijateljstvu, o pustoti sivega betona in živopisnosti cvetja, o nedejavnosti in pogumu, da kaj spremeniš na bolje, o stvareh, ki prinašajo srečo in jo delijo še drugim. Slikanico krasijo ilustracije, ki prinašajo iz strani na stran več barv in svetlobe, več sreče in upanja. Navdihujoče!
Več o knjigi na http://www.mojmalcek.si/uploa…/…/230_sl_skrivni_vrt_neba.pdf