Na Hitrem hribu

19.95

Lahko dvojica postane trojica?

Na zalogi

Kategoriji: ,

Opis

Besedilo: Linda Sarah
Ilustracije: Benji Davies
Leto izdaje: 2015
32 strani
Starost: 5 let in več

Nagrada Zlata hruška!

Nagrada Zlata hruška!

 

Tomaž in Andraž sta neločljiva. Vsak dan zvlečeta svoji škatli na Hitri hrib, se igrata in uživata v svojem dvojnem ritmu.
Nekega dne pa se ojunači še Tadej, privleče svojo škatlo in zmoti ustaljeni ritem dveh prijateljev.

Lahko dvojica postane trojica?

Na hitrem hribu govori o težavi, ki je otrokom še posebej blizu – kako sprejeti nove prijatelje in kako se vključiti v skupine. Slikanica je nominirana tudi za medaljo Kate Greenaway za izjemne ilustracije!

TEME: sprejemanje, vključevanje, igra, prijatelji, ljubosumje

O avtorici / avtorju:

Linda Sarah živi in ustvarja v Londonu in sanjari o selitvi na Norveško. Je mednarodno uveljavljena in nagrajena pisateljica in vsestranska umetnica. Pri nas jo poznamo že po slikanici Na Hitrem hribu (ilustriral jo je Benji Davies), Skrivni vrt neba z mlado in perspektivno ilustratorko Fiono Lumbers je njena druga prevedena slikanica v slovenščino.

Več
 

O ilustratorki / ilustratorju:

Benji Davies

Benji Davies – v svetu uveljavljeni in nagrajeni ilustrator, pisec in animator, spoštovan med kritiki, priljubljen med bralci in ljubitelji izjemnih ilustracij.

Med svetovne sodobne klasike otroške literature in ilustracije se je zapisal že s prvo samostojno slikanico Kit v nevihti. Sledile so še Dedkov otok, Babica in ptica in druge. Kmalu po prvih izdajah so ga opazili najuglednejši kritiki, sledile so nagrade in prevodi, tako dandanes lahko njegove slikanice beremo v vsaj 35 jezikih.

V svojih knjigah želi ujeti otroško dušo, otrokovo počutje in sprejemanje sveta. Želi, da se otroci znajdejo in potopijo v ilustracije, v zgodbe, najdejo lastno samozavest, svojo podobo in pot, po kateri bodo (lahko) krmarili med hrupom in vrvežem resničnega sveta.

Več