Zgodba o vrani

21.99

Zgodba o nesebični vrani je nastala po pripovedki ljudstva Lenni Lenape in nas uči o pogumu, plemenitosti in spoštovanju narave.

Ni na zalogi

Opis

Besedilo in ilustracije: Naomi Howarth
Leto izdaje: 2016
32 strani
Starost: 5 let in več

Sredi mračne zime naletava sneg, živali so prezeble, lačne in utrujene. Pogumna, barvita vrana se poda na tvegano pot do samega Sonca, da bi izprosila malo toplote in rešila živali najhujšega. Ji bo uspelo? Bo Sonce uslišalo njeno prošnjo? Se bo vrnila zdrava in nepoškodovana?

Iz te navdušujoče zgodbe o ravnanju živali v težkih preizkušnjah se ljudje lahko veliko naučimo o vztrajnosti, pogumu, zanesljivosti in nesebičnosti. In o spoštovanju do narave, kot so ga poznala stara ljudstva in je dandanes življenjskega pomena, verjetno vsaj toliko, če ne bolj, kot kadarkoli prej.

Zgodbo o vrani je zapisala in ilustrirala škotska avtorica Naomi Howarth, navdih zanjo pa je našla v indijanski pripovedki ljudstva Lenni Lenape.

 

 

O ilustratorki / ilustratorju:

Naomi Howarth

Škotska ilustratorka in avtorica Zgodbe o vrani je sicer uveljavljena oblikovalka. Njene ilustracije hudomušnih oblik in živahnih pokrajin izdajajo njeno ljubezen do »vintage« slikanic in zgodovinske arhitekture.

Zgodba o vrani je nominirana za prestižno kanadsko nagrado Kate Greenaway Medal 2017.

www.naomihowarth.com

Več
 

O prevajalki/ prevajalcu:

Mateja Sužnik

Mateja Sužnik je zaslužna za zbiranje dragocenosti v zakladnico Založbe Zala. Nekdanja profesorica je neutrudna pisateljica, pesnica, urednica in prevajalka.

Avtorica kriminalke Mišja pojedina (2003) je tudi priredila dela po krivici pozabljenih slovenskih pisateljev iz 19. stoletja: Zločin (2015) Jaka Aleševca ter Arabelo in Slučaje usode (2014) Pavline Pajk. Nekatere njene pravljice so dramatizirane v pravljice za lahko noč: Coprnička Marička v Benetkah (2010), Predebeli čuk (2010) in Palček Poldek in velikan (2011).

Prevedla je številne Zaline slikanice: Beli muc in menih (2017), Preberi mi zgodbo! (2017), Ste kje videli Slona? (2016), Dobri zlobni volk (2016), Zgodba o vrani (2016), Kdo je kralj: deset čudovitih afriških zgodb (2015), Dedkov otok (2015), Ime čarobnega drevesa (2013), Tigrova preproga (2012); med drugim tudi nekaj zgodb uspešnega angleškega avtorja Terryja Dearyja in roman Bojna pesem mame tigrice (2012).

Več