• Avtorska slikanica Srečkov kovček Tržačanke Dunje Jogan je med dobitniki nagrade PEN translates Award, ki jo podeljuje Angleški PEN. Izšla je leta 2017 pri založbi Zala.Nagrajena slikanica bo v angleščini v prevodu Olivie Hellewell v maju 2020 pod naslovom Felix after the rain izšla pri založbi Tiny Owl. Nagrado so prejele knjige iz 16 držav v 11 jezikih. Angleški PEN jo podeljuje od leta 2012 z namenom spodbujanja britanskih založb k prevajanju knjig iz drugih jezikov.Srečkov kovček je prva slikanica, ki si jo je Dunja Jogan zamislila, ilustrirala in opremila čisto sama. Dunja Jogan je za Primorski dnevnik leta 2017 med drugim povedala, da si je knjigo prvotno zamislila izključno kot slikanico brez besed. S svojimi ilustracijami je želela prikazati zgodbo, ki bi si jo bralci lahko sami razlagali, zato je morala biti dovolj razumljiva, a istočasno odprta interpretaciji posameznika – odraslega ali otroka. Ker pa so odraslim besede bolj potrebne kot otrokom, jih je v končni fazi morala dodati. Nakazala je zgodbo nesrečnega Srečka, ki se s svojim kovčkom vzpenja po hribu, v skoraj črno-belem, zimskem, mračnem okolju, sam, obtežen s skrbmi in kot so sami otroci ob branju knjige povedali, z žalostnimi spomini. Kovček je vse težji in težji. Sredi knjige in pravljice pa mu na vrhu hriba kovček poči in iz njega se raztresejo vse tegobe in more. Ob tej katarzi se začne njegov povratek s hriba. Pot je spekularno enaka prejšnji, le da gre navzdol. Tokrat je narava polna barv, lepih občutkov, Srečko zopet najde prijatelje in dobro voljo. (https://www.primorski.eu/kultura/slikanici-dunje-jogan-nagrada-pen-translates-DI291885)
  • Angl. založba Tiny Owl (TinyOwl)
    napoveduje nove slikanice iz različnih kultur,
    tokrat prvič iz slovenske, slikanico Srečkov kovček Dunje Jogan (v angl. prevodu Olivia Hellewell Felix After the Rain), slikanico, ki ponuja upanje, sonce po dežju …”Tiny Owl has always been proud to publish books from different cultures. We are excited to publish a book from Slovenia as our first title in 2020. Felix After the Rain is an uplifting book, reminding us that hope can overcome sadness, and that there is always sunshine after the rain.” – Delaram Ghanimifard

Fotografija osebe Založba Zala.

  • Srečkov kovček /Felix After the Rain razveseljuje in navdihuje angleške mlade bralce (izdelek je iz ene od angleških šol):
  • Fotografija osebe Založba Zala.