Skoraj zagotovo poznaš koga,ki neizmerno rad zmaguje. Takšen je Štef. Zanj je zmaga na teku n ekaj izjemno pomembnega. Nekega dne pa Štefa presenetijo nova pravila. Samostojni tek je »out«, štafetni tek je »in«. Ob tem ga pretrese spoznanje, da med tekmovalci ne more izbrati najboljših po lastnih merilih, temveč člane njegove ekipe določi žreb. Njegovi načrti se obrnejo na glavo. Le kako se vse razplete?

Simpatična zgodba ponuja izhodišča za pogovor o tem, kako s spremenjenimi pravili dejavnost naredimo zanimivejšo. O spoštovanju in zaupanju med člani ekipe. O ohranjanju zbranosti do zadnjega metra, cilja, konca tekme. O naključjih, ki krojijo potek tekmovanja. O pogovoru, ki je vedno na mestu, še posebej po koncu tekme. Ne šteje le rezultat, temveč predvsem kaj smo spoznali o sebi in drugih ter kako bomo naslednjič ravnali drugače, da bi bili uspešnejši.

Knjiga je izšla pri založbi Zala (2019).

Prejela je znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.

Člani splošnih knjižnic si jo lahko izposodijo v naslednjih knjižnicah:https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/299313664

Kupimo jo lahko v spletni trgovini: https://zalozbazala.si/knjiga/stefinstafeta

/Pripravili: dr. Sabina Fras Popović, Center za spodbujanje bralne pismenosti, Mariborska knjižnica,in Nives Markun Puhan, Zavod RS za šolstvo#športajmoinberimoje program, ki ga vodi Mariborska knjižnica v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije združenjem športnih zvez, Ministrstvom za kulturo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Zavodom RS za šolstvo, Javno agencijo za knjigo RS, Mestno knjižnico Ljubljana, Pionirsko centrom za mladinsko književnost in knjižničarstvo, Združenjem splošnih knjižnic, revijo BUKLA ter projektoma Kulturni bazar in Nacionalni mesec skupnega branja./


Povezane knjige: