Vida

28.95

Opis

Pisateljica: Tina Vallès
Ilustrirala: Mercè Galí
Prevedla: Veronika Rot

Trda vezava, 160 str.
Založba Zala, 2023

ISBN: 978-961-7178-23-4

Vida je roman o silno radovedni in izjemno sramežljivi deklici Vidi. Vidi prav nič ni všeč, da bi bila središče pozornosti. Najraje od vsega riše in s svinčnikom v roki ji čas hitro mine.
Ko jo starša vpišeta na plesno akademijo, pa se počuti, kot bi se ji svet porušil.
Toda Vida ima še eno pomembno lastnost: ponos. Zato sprejme izziv: morda pa ji bo ples pomagal, da se znebi sramežljivosti.

»Sramežljivost postavlja določene omejitve, vendar ne nujno za vedno.«

Roman Vida je uvrščen v zbirko Bele vrane.

 

O avtorici / avtorju:

Tina Vallès (Barcelona, 1976) je do sedaj objavila tri zbirke kratkih zgodb za odrasle ter dva romana, Maic in Spomin na drevo, ki je bil preveden v številne jezike, tudi v slovenščino. Piše zgodbe za otroke, za roman Els pòstits del senyor Nohisoc (Sporočilca gospoda Nisemtukaj) pa je leta 2020 prejela pomembno katalonsko nagrado za otroško književnost Folch i Torres.

Njen roman Spomin na drevo, ki ga je tako kot roman Vida, prevedla Veronika Rot, je dobitnik priznanje zlata hruška v kategoriji mladinskega prevedenega leposlovja.

Več
 

O ilustratorki / ilustratorju:

Likovno je zgodbo Vida opremila pri nas še nepoznana, doma pa uveljavljena ilustratorka Mercè Galí (1973).

Ilustracijo je študirala na “La Llotja” v Barceloni in likovno umetnost na Univerzi v Barceloni, v okviru specialnega oddelka za graviranje.

Osredotočena je predvsem na ilustracijo za otroke in mladino za različne založbe in publikacije, kot je Cavall Fort, revija, ki jo bere že od malih nog. Ilustriram tudi plakate in programe za več komunikacijskih akcij na kulturnem področju.

Na mednarodnem sejmu otroških knjig v Bologni 2019 je bila knjiga »El meus primers haikús« izbrana med najboljše knjige za malčke, njen projekt El Petit Indi pa je med finalisti natečaja Silent Book Contest.

Več
 

Seznam recenzij: