MARTA BARTOLJ (1979), ilustratorka, samozaposlena v kulturi

Leta 2011 je na smeri slikarstvo diplomirala na Šoli za risanje in slikanje v Ljubljani. Na podiplomskem študiju 2. bolonjske stopnje na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, Ljubljana, pa se je celostno potopila v področje ilustracije in oblikovanja.

Ilustracije razstavlja tako samostojno kot na skupinskih razstavah v knjižnicah in galerijah. Rada obišče vrtce in šole (Trebnje in okolica, Ljubljana, Roje pri Domžalah, Kranj), kjer predstavlja svoje delo in vodi delavnice za otroke. Z veseljem ilustrira pesmice, uganke, zgodbice za otroške revije kot so Ciciban, Cicido in Mavrica. Marta z veseljem nosi ilustratorske čevlje, saj so ji ti najbolj prav.

 Marta Bartolj je gotovo med najbolj priljubljenimi in spoštovani slovenskimi mlajšimi ilustratorkami.

Med njenimi številnimi deli izstopa brezbesedna slikanica Kje si?, slikanica, ki potuje iz dežele v deželo in vsepovsod očara najmlajše in odrasle.

Prav vsak njena slikanica je mali biser.

Za našo založbo je ilustrirala pesniško zbirko Kosmatice za otroke pesnika in prevajalca Milana Šelja in dve pravljici: Ozimnico, pravljico Nine Mav Hrovat, Zojine zaklade, pisateljice Cvetke Sokolov in zgodbo Kot hiša velika žaba vsestranske ustvarjalke Ane Duša.

VEČ: https://martabartolj.blogspot.com/


Povezane knjige: