Vabljeni med knjige, tudi Zaline, vabljeni po darila na sejem s kavča, med 22. in 25 aprilom 2021

Zalinih 10 naslovov najdete na sejmu s prazničnim 30 % popustom:)

“Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature, deluje kot povezovalka literarne skupnosti, je pojasnila Tina Popovič, in redno komunicira z različnimi akterji. V sejemski dejavnosti se je znašla nenačrtovano, zaradi znanih izrednih razmer. »Glavna pomanjkljivost lanskega sejma, ki je naletel na izjemen odziv, je bila, da v kratkem času nismo mogli ponuditi spletnega nakupovanja z enotno košarico, kar je za obiskovalce spletnega sejma pomembno.« Letos se na sejmu z omejeno ponudbo desetih knjig predstavlja več kot 50 založnikov. Skupno več kot 500 knjig bo k nakupu in podarjanju vabilo štiri dni, od četrtka do nedelje.

»Zanimanje za obisk sejma je veliko, zato smo se organizatorji odločili, da bomo sejem začeli že dan pred svetovnim dnevom knjige, v četrtek, tako da lahko kupci knjige, naročene v četrtek, v petek že podarijo in nekoga razveselijo.« Omeniti velja, da bodo knjige po želji odposlane tudi s posvetilom in ustrezno lično zapakirane. V Ljubljani bo knjige mogoče osebno prevzeti na Vodnikovi domačiji, v petek in nedeljo pa bo naročene knjige ob hitri dostavni službi s kolesi dostavljala tudi angažirana skupnost založnikov.”

Spletni knjižni Sejem s kavča omogoča uporabnikom sprehajanje med virtualnimi stojnicami in ogledovanje ponudbe 52 založnikov. Knjige bodo ponujali po sejemskih cenah. »Vsaka založba se v skupni začasni spletni trgovini predstavlja z desetimi knjigami in svojo sejemsko telefonsko številko. Po celotni sejemski ponudbi se lahko sprehodimo tudi prek izbrane kategorije knjig, kot so roman, esejistika, družboslovje, humanistika, otroška in mladinska ­literatura.«

Za likovno podobo je poskrbel Nenad Cizl. ILUSTRACIJA: Nenad Cizl

Več: https://www.delo.si/kultura/knjiga/


Povezane knjige: