Mala vrla viteza

25.99

Na zalogi

Opis

Založba Zala, 2022
Trda vezava, 48 str.

ISBN: 978-961-6994-92-7

Princeska je izginila in kralja zelo skrbi zanjo.
Ponjo pošlje mala vrla viteza.
Naloga ni lahka.
Kralj jima grozi, princesa trmasto tiči
v strašnem zmajevem brlogu …

Duhovita slikanica o odraščanju, starševskih skrbeh, včasih že nekam prevelikih. Ali pa tudi ne?

 

O avtorici / avtorju:

Pisatelj  (1964) je znan po duhovitem jeziku, šaljivih zgodbah, ki navdušujejo najmlajše, njihove starše in tudi strokovno javnost, zato je za svoja dela že večkrat prejel najvišja norveška priznanja in nagrade.

© Foto: Erik Brandsborg/Kulturtanken

Več
 

O ilustratorki / ilustratorju:

Alice Lima de Faria (1968) je švedsko-norveška ilustratorka, scenografka, pisateljica in profesorica vizualne in digitalne komunikacije na Norveškem inštitutu za otroško knjigo.

 

Več
 

O prevajalki/ prevajalcu:

Darko Čuden (1961) je izredni profesor za moderni nemški jezik na Oddelku za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko Filozofske fakultete v Ljubljani.
Darko Čuden je tudi priznan prevajalec.

Prevedel je številna literarna dela, predvsem iz danščine, norveščine (Čez kitajsko morje, Preden zgorim, Pesem o razbitem nosu in mnoge druge) in švedščine, pa tudi iz nemščine in
angleščine. Za profesionalna in ljubiteljska gledališča je prevedel vrsto dramskih del, tako klasičnih (Ibsen, Strindberg) kot sodobnih, in sicer iz skandinavskih jezikov, nekaj pa tudi iz španskega in portugalskega jezika. Prvi in do sedaj edini je med slovenske bralce prinesel fersko kulturo, prevedel je dve ferski otroški slikanici, Sploščenega zajca (2016) in Drevo (2018).

Prevaja seveda še, prav tako še vedno najraje sega po najboljših literarnih delih, po novih izzivih zanj in za slovenske bralke in bralce.
Darko Čuden je leta 1997 prejel Linhartovo listino Zveze kulturnih organizacij Slovenije.

Za prevode iz skandinavskega (germanskega) področja pa je bil leta 2016 v ožjem izboru za
Sovretovo nagrado.

Več
 

Seznam recenzij:


Dogodki: